Baraka’dan Mare Monte ve Kervansaray mücadelesine destek

Baraka Kültür Merkezi tarafından yapılana açıklamada, Kervansaray ve Mare Monte Plajları gibi az sayıda temiz plajın hükümet eliyle ranta açıldığını belirterek bölge belediyelerinin ve "Beleşe Deniz, Plajlar Halkındır" hareketine destek verildiği ifade edildi.

Bugün Kıbrıs

Baraka Kültür Merkezi Örgütlenme Sorumlusu Merin Olgun, Kervansaray ve Mare Monte Plajları’nın ranta peşkeş çekilmesine karşı direnen bölge halkına ve ‘Beleşe Deniz Plajlar Halkındır’ hareketine destek açıklaması yaptı.

Olgun, yazın en sıcak dönemlerinde, serinleme ihtiyacı çeken halkın, denize girişte karşılaştığı engellemelerin çileye dönüştüğünü belirtti. Hem merkezi hem de yerel yönetimlerin otel sermayesinin plajlara çektiği sete müdahale etmediğini, hatta bu durumu görmezden geldiğini ifade etti.

Olgun, halkın “Beleşe Deniz, Plajlar Halkındır” hareketinin on yıllardır verdiği mücadele ile yaşanan hak gaspının farkında olduğunu ve Anayasal hakkı olan beleşe denize giriş hakkını savunduğunu vurguladı.

Olgun, otel ve inşaat sermayesinin hükümetlerle işbirliği yaparak halkın denize erişim hakkını ihlal ettiğini, özellikle Girne ilçesinde betonlaşma ve kirlilik sebebiyle birçok plajın kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Bu durumda bile, Kervansaray ve Mare Monte Plajları gibi az sayıda temiz plajın hükümet eliyle ranta açıldığını belirtti.

Olgun, Baraka Kültür Merkezi olarak bölge halkının tepkisini desteklediklerini, Girne ve Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyeleri’nin direnişini takdir ettiklerini ve “Beleşe Deniz, Plajlar Halkındır” hareketine desteklerini bildirdiklerini açıkladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****