TC Savunma Bakanı Yaşar Güler: “Adada adil çözüm şart”

Türkiye Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Uluslararası camiayı adil ve kalıcı bir çözüm için destek olmaya, sadece bir tarafın iddialarını desteklemeyi bırakıp konuya makul ve mantıklı bir şekilde yaklaşmaya davet ediyoruz" dedi.

Bugün Kıbrıs

Türkiye Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kıbrıs’ın millî bir mesele olduğunu belirterek, “Kıbrıs meselesinin, Kıbrıs Türklerinin meşru çıkarlarım ve güvenliğini teminat altına alacak şekilde çözüme kavuşturulması, ülkemizin en önemli önceliklerindendir” dedi.

Türkiye basınında yer alan habere göre Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile KKTC Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonuna katıldı. Güler, “Bugüne kadar Kıbrıs Türkünün adada maruz kaldığı baskılar, sindirme politikaları ve katliamlar, kardeşlerimizin haklı mücadelesini sekteye uğratamamış, aksine istiklal ve istikbaline sahip çıkma azim ve kararlılığını daha da artırmıştır” diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs’ın kuzeyine ziyareti sırasındaki “Bu konuda bir elli sene daha kaybetmeye tahammülümüz yok” ifadesini hatırlatan Güler, “Türkiye, her zaman Kıbrıslı kardeşlerinin yanında olacak. Uluslararası camiayı da adil ve kalıcı bir çözüm için destek olmaya, sadece bir tarafın iddialarını desteklemeyi bırakıp konuya makul ve mantıklı bir şekilde yaklaşmaya davet ediyoruz. Barış, istikrar ve iş birliğinin hâkim olduğu bir Kıbrıs ve Akdeniz için gayretlerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****