MANASTIRA MESCİT OLUR MU?

Dipkarpaz’daki Ortodoks kilisesine ait olan Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyonu sırasında hediyelik eşya satıcıları için yapılan odalara esnaf taşınmayı reddetti, boş kalan iki oda tartışmalı bir kararla mescide çevrildi.

Bugün Kıbrıs

BELEDİYE BAŞKANININ TALİMATI
Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı, Bugün Kıbrıs’a yaptığı açıklamada mescidin vatandaşların talebi olduğunu savundu. Bakırcı, “Orası Vakıflara ait bir bina, kilisenin bünyesinde değil. Vakıflar uygunluk verdi. Bölgeyi ziyaret eden Müslüman topluluk kullanacak. Bugün İsrail’e bakın kilise ve cami karşılıklıdır, neden bundan hicap duyuluyor anlamıyorum. Orası cami değil. Bir odadır. Ne ezan okunacak ne ayin yapılacak” dedi.

BENTER: KİLİSENİN ŞİKAYETİ YOK
Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter ise gazetemize yaptığı değerlendirmede, “Odaları yaptık, kilisenin de isteğiyle satıcıları oraya taşımaya çalıştık. Siyasiler araya girdi ve bir türlü insanları oraya taşıyamadık. Belediye talep edince de verdik yoksa benim ne işim var Karpaz’ın ucuna gidip mescit açayım. Ayrıca kilise yetkileriyle devamlı görüşüyorum bana bir şikayette bulunmadılar” dedi.

AYNI ŞEYİ HALA SULTAN’A YAPSALAR?
Başlıktaki soruyu yönelttiğimiz Benter, “Bizi rahatsız eden yakın bir yere yapsalar tabii kabul edemeyiz. Bizde, kilisenin yönetimi papazdadır. Anahtarı var istediği saat açar kapatır, orada kalır. Fakat Hala Sultan, güneydeki Eski Eserler Dairesi’ne bağlı. Her gün sabah devlet dairesi gibi biri gelir 9’da açar 5’te kapatır. Yönetimi bizde değil. Misafir gibi gelir gideriz. Caminin yan tarafında da odalar var onları kullanmamıza da müsaade yoktur. Asıl özgürlük bizdedir” dedi.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****