Kamuda yetkili sendikalar, Maliye Bakanı ile yapılan toplantıda önerilerini sundu

Kamuda yetkili sendikalar, Maliye Bakanı'nın çağrısı üzerine gerçekleştirilen toplantıda, maaş ve ücretlerin iyileştirilmesi, alım gücünün korunması ve maliyenin gelirlerinin artırılması için önerilerini sundu.

Kamuda yetkili sendikalar, Maliye Bakanı’nın çağrısı üzerine gerçekleşen toplantıda, asgari ücretli ve diğer çalışanların maaşlarının döviz ve enflasyon karşısında iyileştirilmesi, alım gücünün korunması ve maliye gelirlerinin artırılması için önerilerde bulundu.

KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, KAMUSEN ve KAMU-İŞ temsilcileriyle gerçekleşen toplantıda sendikalar, hayat pahalılığı ödeneğinin sıklığının artırılması, vergi dilimlerinin güncellenmesi, göç yasasına bağlı çalışanlara ek artış yapılması gibi önerilerini dile getirdi. Bununla birlikte muhasebe biriminin stabil bir para birimi olması gerekliliği, mal ve hizmetlerin fiyat denetimi ve dezavantajlı grupların korunması için önlem alınması gerekliliği de tartışıldı.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Kamuda Yetkili Sendikalar adına yaptığı açıklamada, toplantıda ele alınan konuları diğer sendikalarla da paylaşacaklarını ve Maliye Bakanlığı’ndan erken zamanda geri dönüş beklediklerini belirtti. Ayrıca, ekonomik durumu göz önünde bulundurarak yapılan önerilerin ülkenin ekonomik istikrarı ve çalışanların refahı için önemli olduğunu vurguladı.

Öneriler şöyle:

1- Hayat Pahalılığı ödeneğinin her iki ayda bir maaşlara yansıtılması
2- Vergi Dilimleri ve Muafiyetlerin güncellenmesi
3- Göç Yasasına bağlı çalışanların maaşlarına ek artış yapılması
4- Asgari ücretli çalışanlara dahil tüm çalışanların maaş ve ücretlerine refah payı yansıtılması
5- Elektronik Şans Oyunları ve Sanal Betlerden vergi alınmasını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesi
6- Teşviklerin sınırlandırılması ve süreli olması yönünde gerekli yasal düzenlemenin yapılması
7- Vergi Adaletinin sağlanması ve Kayıt Dışılığın önlenmesi ile ilgili adım atılması — özellikle banka ve kredi kartı kullanımının yaygınlaştırılması

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****