HELALLEŞME DEĞİL HESAPLAŞMA ZAMANI

Türkiye’deki tarihi seçimler için Kıbrıs’ın kuzeyinde oy kullanma işlemi bugün başlıyor. 9 Mayıs’a kadar sürecek seçimler için cebinde TC kimliği bulunan Türkiyeli ve Kıbrıslı 230 bin kişi oy kullanabilecek.

20 YILLIK İKTİDAR SALLANIYOR
Erdoğan ve AKP yönetimindeki Türkiye’nin gölgesinde Kıbrıs’ta yaratılan antidemokratik ortam özellikle son 10 yılda toplumun ekonomik ve sosyal gelişimini yerle bir etti. Erdoğan’ın aldığı kararları kuzeyde uygulamak için sıraya giren komprador siyasiler rant için bir toplumun geleceğini yok etti.

PROTOKOLLER VE DAYATMALAR
Ankara’daki hükümet kendi sosyal ve ekonomik politikalarını Kıbrıs’ın kuzeyinde uygulamak için kurumları aracılığıyla Kıbrıslı Türklerin iradesini yok saydı. Verdiği emirle gazetecileri taşlatan Erdoğan, besleme krizi, ilahiyat koleji, külliye ve daha nice dayatmalarla toplumu böldü, kutuplaştırdı.

DEPORT KARARLARI, DAVALAR
AKP iktidarına karşı sesini yükseltenler Türkiye’de olduğu gibi davalarla, deport kararlarıyla susturulmaya çalışıldı. Toplumun aydınları, gazetecileri ve barış isteyen kalemleri terörist muamelesi görerek Türkiye’deki gümrük kapılarından ülkeye geri yollandı.

ÜÇ İLÇEDE OY KULLANILACAK
Lefkoşa’da Atatürk Spor Salonu ve Mağusa’da Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’ndaki oy verme işlemi 27 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Seçmenler 09.00-21.00 saatleri arasında oy kullanabilecek.

Güzelyurt’ta Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu’ndaki oy verme işlemi ise 29-30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde 09.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****