EY CTP, GELDİYSEN ÜÇ KEZ MASAYA VUR!

Toplum yolsuzluğunun, yoksulluğun ve yok oluşun pençesinde kıvranıyor. AKP’nin ataması Üst-El Hükümeti toplumun süngüsü düşsün diye yapmadığını bırakmıyor ama toplumda biriken öfkeyi muhalefet yönetemiyor.

HABER MERKEZİ

SOKAKTA KAVGA BÜYÜYOR
Kıb-Tek’i özelleştirmeyi hedefe koyan hükümet, AKSA’ya çekmeye çalıştığı kıyak nedeniyle ülkeyi alt üst etti. İhale takipçiliği ile suçlanan hükümete El-Sen, ‘artık sabır kalmadı’ diyerek ihtar çekti. Dün de gün boyu eylemler ve açıklamalar devam etti. Tepkilere rağmen hükümet ihale yasasındaki istediği değişikliği yapmak için Meclis’i yarın olağanüstü toplantıya çağırdı.

MUHALEFET HAZIR MI?
Mağusa’ya ilahiyat koleji yapılacağının açıklanması ise sendikalar tarafından Başbakanlık önünde protesto edildi. KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, muhalefete seslenerek, “Reddetmekle olmuyor. Samimiyseniz ve hükümete hazırsanız külliyeyi, ilahiyat kolejini, AKSA’yı ne yapacağınızı açıklayın. Biz sendikalar olarak ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” dedi.

İŞ DÜNYASI DA AYAKTA
Hükümetin yapmaya çalıştığı ihale yasasındaki değişikliğe sendikaların yanı sıra iş dünyası da karşı çıktı. Ticaret Odası ile Esnaf ve Zanaatkarlar Odası yaptıkları açıklama ile karardan vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****