Külliye inşaatı son hız: Orman neredeyse yok oldu!

UBP-DP-YDP Hükümetinin, deprem bölgelerine yardım göndermek için asgari ücretliler ve asgari ücretin altında maaş alan emeklilerin ücretleri dahil olmak üzere maaşlardan kesinti yapma kararı almasına rağmen, külliye inşaatındaki faaliyetler son hız devam ediyor.

HABER MERKEZİ

Yurttaşların bütün itirazlarına rağmen geri alınmayan kesinti kararı yürürlükte iken, sözleşmeli istihdamlara ve danışman ödemelerine devam UBP-DP-YDP Hükümeti külliye inşaatını da henüz durdurmadı.

2022 yılı ortasında maliyeti 2.3 milyar TL olarak açıklanan külliyenin bugünkü maliyetinin iki katını aştığı düşünülüyor.

Yaşanan deprem felaketinden sonra yurttaşların Türkiye’ye yardım için seferber olduğu bir dönemde özellikle sosyal medyadan külliye inşaatının durdurulması için çok sayıda çağrı yapıldı. Bilindiği gibi, Kıbrıslı Türklerin en başından itibaren karşı çıktığı bu yapının projesi de onaylanmadı.

Kaçak külliyenin lansmanı sırasında açıklanan projesinde “hedef, nitelikli peyzaj unsurlarına sahip bir aktif yeşil alan yaratmaktır. Yerleşke Alanının; yüzde 1,4’ü yapı, yüzde 72,8’i(342.006,73 m²) peyzaj yeşil alanı, yüzde 25,8’i(121.803,69 m²) yürüyüş ve koşu yollarını oluşturan peyzaj sert zeminidir. Millet Bahçesinde toplam 19.610 adet ağaç projelendirilmiştir” denilmişti.

Bugün Kıbrıs‘ın inşaat alanında dün çektiği fotoğraflarda ise inşaatın devam ettiği alanda bulunan ormanın neredeyse yok olduğu görülmekte.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****