“Aday olmayacağım” demişti, karar değiştirdi: Yeşilırmak yeniden aday
UBP'nin aday sıralama sonuçlarına itiraz ederek adaylıktan çekileceğini açıklayan Emrah Yeşilırmak, karar değiştirdi. Sahte diploma soruşturması kapsamında Başsavcılığın dokunulmazlığının kaldırılması talebi Meclis'te reddedilen Yeşilırmak, 6 Aralık'ta yeniden seçilemezse yargılanmasının önündeki dokunulmazlık engelini kaybedecek.
“Aday olmayacağım” demişti, karar değiştirdi: Yeşilırmak yeniden aday
UBP'nin aday sıralama sonuçlarına itiraz ederek adaylıktan çekileceğini açıklayan Emrah Yeşilırmak, karar değiştirdi. Sahte diploma soruşturması kapsamında Başsavcılığın dokunulmazlığının kaldırılması talebi Meclis'te reddedilen Yeşilırmak, 6 Aralık'ta yeniden seçilemezse yargılanmasının önündeki dokunulmazlık engelini kaybedecek.
Bugün Kıbrıs/Genel Seçim 2026
UBP İskele Milletvekili Emrah Yeşilırmak, partisinin aday belirleme seçimlerinin ardından yaptığı “Aday olmayacağım” açıklamasından geri adım attı. Seçim sonuçlarına itiraz ederek yeniden sayım isteyen Yeşilırmak, sosyal medya hesabından yaptığı yeni açıklamada 6 Aralık seçimlerinde UBP adayı olarak yoluna devam edeceğini duyurdu.
Yeşilırmak, 25 Ekim’de Haber Kıbrıs canlı yayınında, yeniden sayım sonrasında sonuçların değişmemesi halinde adaylıktan çekileceğini söylemişti. Ancak son açıklamasında parti içindeki kırgınlıkların geride bırakılması gerektiğini belirterek birlik çağrısı yaptı.
“PARTİMİZİN BAŞARISI İÇİN YOLUMA DEVAM EDİYORUM”
Siyaseti hiçbir zaman makam veya mevki mücadelesi olarak görmediğini belirten Yeşilırmak, Yenierenköy Belediye Başkanlığı ve milletvekilliği dönemlerinde edindiği deneyime işaret etti. Yeşilırmak, kararını şu sözlerle duyurdu:
“Bu nedenle partimizin başarısı ve halkımızın geleceği için yoluma kararlılıkla devam ediyorum.”
Kararının hiçbir parti üyesine veya aday arkadaşına yönelik tepki olmadığını savunan Yeşilırmak, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Ancak şunun özellikle bilinmesini isterim ki bu kararım hiçbir arkadaşımıza karşı bir duruş, hiçbir üyemizin tercihine yönelik bir tepki değildir. Bizler aynı çatının altında, aynı davaya gönül vermiş büyük bir aileyiz. Seçimler gelir geçer, makamlar değişir; ancak dostluklarımız, yol arkadaşlığımız ve Ulusal Birlik Partisine olan bağlılığımız kalıcıdır.”
“KİŞİSEL HESAPLARI BİR KENARA BIRAKMALIYIZ”
Parti içinde ayrışma yerine birlik sağlanması gerektiğini belirten Yeşilırmak, seçim sürecine ilişkin çağrısını şu sözlerle yaptı:
“Bugün bizlere düşen görev ayrışmak değil birleşmek, kırgınlıkları büyütmek değil gönülleri kazanmaktır. 6 Aralık seçimlerine giderken kişisel hesapları bir kenara bırakarak partimizin başarısını ve ülkemizin geleceğini her şeyin üzerinde tutmalıyız.”
Tüm adaylara başarı dileyen Yeşilırmak, “Bizim mücadelemiz birbirimize karşı değil, ülkemize daha güzel bir gelecek kazandırmak içindir” dedi. Yeşilırmak, açıklamasında önceki adaylıktan çekilme kararından neden vazgeçtiğine ilişkin doğrudan bir gerekçe sunmadı.
SAHTE DİPLOMA DOSYASINDA DOKUNULMAZLIK ENGELİ
Yeşilırmak hakkında Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesindeki sahte diploma soruşturması kapsamında Başsavcılık tarafından dokunulmazlığının kaldırılması talep edilmişti. Ancak Cumhuriyet Meclisi, 12 Mayıs 2025’te 27 kabul ve 20 ret oyuyla dokunulmazlığının kaldırılmamasına karar vermiş, hakkındaki yargı süreci milletvekilliği sıfatının sona ermesine kadar ertelenmişti.
Yeşilırmak’ın 6 Aralık seçimlerinde yeniden milletvekili seçilememesi halinde, milletvekilliği sona erdiğinde dokunulmazlığı da kalkacak. Böylece sahte diploma dosyasının yargı önüne taşınmasının önündeki dokunulmazlık engeli ortadan kalkacak. Yeşilırmak ise hakkındaki suçlamaları reddediyor.
















