Kalecik’te sahte mesai kayıtlarıyla 54 bin TL temin edildiği iddiası
Polis, bir inşaat şirketinde başka bir çalışan adına sahte mesai kayıtları düzenlenerek 54 bin TL'nin temin edildiğini açıkladı.
Kalecik’te sahte mesai kayıtlarıyla 54 bin TL temin edildiği iddiası
Polis, bir inşaat şirketinde başka bir çalışan adına sahte mesai kayıtları düzenlenerek 54 bin TL'nin temin edildiğini açıkladı.
Kalecik’te faaliyet gösteren bir inşaat şirketinde sahte mesai kayıtları üzerinden 54 bin TL’nin sahtekarlıkla temin edilmesine ilişkin polis soruşturması başlatıldı. Polis açıklamasına göre, şirket çalışanı İ.A.’nın (E-46), Ocak-Eylül 2026 döneminde başka bir şirket çalışanını gerçekte mesaiye kalmadığı halde fazla mesai yapmış gibi gösterdiği tespit edildi.
SAHTE PUANTAJ FORMU DÜZENLENDİ
Polisin tespitlerine göre İ.A., ilgili çalışan adına sahte puantaj hesaplama formu düzenlenmesini sağlayarak formu bilgisayar ortamında şirkete gönderdi. Bunun sonucunda çalışanın hesabına 54 bin TL fazladan ödeme yapıldı.
İ.A.’nın daha sonra söz konusu çalışana paranın şirket tarafından yanlışlıkla gönderildiğini söylediği ve fazla yatırılan 54 bin TL’yi alarak kendi tasarrufuna geçirdiği belirtildi.
Olayın 16 Ekim’de polisin bilgisine ulaşmasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında İ.A. tutuklandı. Polis, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
















