Kıbrıs AB dönem başkanlığında final: Hristodulidis’ten başarı vurgusu

Hristodulidis, Brüksel’de yaptığı açıklamada Kıbrıs’ın AB dönem başkanlığını “yoğun çalışma, kararlılık ve somut sonuçlarla” tamamladığını söyledi. Hristodulidis, yeni mali çerçeve için yıl sonuna uzanan müzakerelere güçlü zemin hazırlandığını belirtti.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Brüksel’deki Avrupa Konseyi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ın yürüttüğü AB dönem başkanlığı nedeniyle “çok gururlu” olduğunu söyledi.

Avrupa kurumlarının başkanlarıyla düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Hristodulidis, Kıbrıs Başkanlığı’nın yoğun çalışma, kararlılık ve somut sonuçlarla tamamlandığını belirtti.

Hristodulidis, dönem başkanlığının Avrupa’nın stratejik özerkliğine ve bağımsızlığına içerik kazandırma hedefiyle yürütüldüğünü ifade etti. Yeni çok yıllı mali çerçeve konusunda ise Kıbrıs Başkanlığı’nın rakamlar içeren olgun bir müzakere zemini sunduğunu ve yıl sonuna kadar anlaşmaya varılması için sağlam bir temel oluşturduğunu söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de Kıbrıs Başkanlığı’nın zorlu bir dönemde görev yaptığını belirterek, Ukrayna’ya destek, genişleme süreci, rekabetçilik, AB mevzuatının sadeleştirilmesi ve ortak geri dönüş sistemi gibi başlıklarda ilerleme sağlandığını kaydetti.

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi