Denktaş’ın anıt mezarı Tatar onaylamadığı için yapılamadı

Gönyeli Belediyesi 4'lü Hükümet döneminde hazırlanan Denktaş'ın anıt mezarı ile ilgili projeyi, Tatar Hükümeti döneminde ilerletemediğini açıkladı.

HABER MERKEZİ

Gönyeli Belediyesi, 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Anıt Mezarı’nın düzenlenmesi görevinin dönemin Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın talebi ve Bakanlar Kurulu kararı ile Gönyeli Belediyesi’ne devredildiğini belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada Rauf Denktaş’ın Anıt Mezarı ile ilgili projenin belediye tarafından hazırlanarak dönemin hükümetine ve aileye sunulduğu ifade edildi.

Projenin uygulanmasına yönelik protokolün ilgili hükümetin sonlanması ile ileri taşınamadığını belirtilen açıklamada Rauf R. Denktaş’ın Anıt Mezarı Projesinin daha sonra Tatar Hükümeti’ne de sunulduğunu ancak herhangi bir sonuç alınamadığı kaydedildi. Açıklamada, “Gönyeli Belediyesi’nin bu yönde projesi tamamlanmıştır ve gerekli destek verilmesi halinde belediyemiz sorumluluk almaya hazırdır. Rauf R. Denktaş gibi topluma mal olmuş değerlerin isminin siyasi malzeme ya da istismar yapılmadan, hak ettiği değeri bulması temennimizdir. Anıt Mezar’la ilgili verilecek kararda Gönyeli Belediyesi kendi üzerine düşen her türlü sorumluluğu almaya hazırdır” ifadelerine yer verildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****