Erhürman: Seçime müdahale olursa çekiliriz

Meclis’in işlevinin de itibarının da bitirildiğini söyleyen Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, “seçimlere müdahale olursa çekiliriz” dedi.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin Anayasa’ya ve yasalara aykırı kararlarını hatırlatarak Meclis’te artık birbirlerinin yüzüne bakamayacak durumda olduklarını belirtti. Meclisin açılıp açılamayacağı yönündeki tartışmaların gereksiz olduğunu ifade eden Erhürman, hükümet partilerinin Meclis’in işlevini ve itibarını bitirdiğini kaydetti.

Erhürman katıldığı yayında şu ifadeleri kullandı:

“Bu Meclis artık nasıl birbirinin yüzüne bakacak? Meclis açılabilir mi açılamaz mı diye tartışmanın alemi yok. Meclis’in işlevini de itibarını da bitirdiler. Bu Meclis’in halkın gözünde bir gram değeri yok. ‘Devlet’, ‘egemenlik’ diyenler yaptı bunu. Meclis duvarında ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazar. Meclis’ten yasa geçiremeyeceğini düşünen hükümet Anayasa’ya aykırı kararnameler geçirerek yerle bir etti. Sonra da çıkıp egemenlikten, devletten bahsedeceksin. Bunun adı riyakarlıktır. Bir an önce hükümetin gitmesi demokratik haysiyet açısından elzemdir. Her şeyi yasalara aykırı yapan, hata üstün hata yapan ve tüm bunları kurultaya odaklı olduğu için yapan hükümet yapısını başımızda tutmayız demek bizim için onur meselesidir. Bu olur, bu hükümet gider sonra seçim olur ve bu halk o seçimde, (ki o seçime müdahale olursa zaten çekiliriz, artık bu halk bunu kaldıramaz) kimi getirirse kabulümdür. Halk bana diyecekse ‘ben bu olan bitenden çok memnun kaldım, böyle devam etsin’ o zaman da boynum kıldan ince.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi