Muhalefet, “hükümet felaket” dedi

Hükümetin icraatları hakkında açıklamalar yapan muhalefet partileri gidişatın felaket olduğunu vurguladı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit bugün yaptıkları açıklamalarda hükümetin “felaket” olduğunu vurguladı. Erhürman, “Bu hükümet ülkenin başına gelmiş en büyük felakettir” derken, Özyiğit ise “Hükümet halkı sefalete, ülkeyi felakete sürüklüyor” yorumunu yaptı.

ERHÜRMAN: HER GÜN YENİ SORUNLAR…
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin, bu ülkenin başına gelmiş en büyük felaket olduğunu belirterek, “Bıçağın kemiğe dayandı” dedi. Halkın artık dayanacak gücünün kalmadığını vurgulayan Erhürman, “Azınlık hükümeti sorunlara sorun eklemeye her gün devam ediyor. Bir hükümet daha fazla bitemez” dedi.

“HÜKÜMETİN GİTMESİNDEN BAŞKA ÇÖZÜM YOK”
Halkın ekonomik olarak zor durumda olduğunu belirten Erhürman, hükümetin testleri de ücretli yaparak insanları her gün daha da zora soktuğunu söyledi. Bakanların birbirinden haberinin olmadığını iddia eden Erhürman, “Birinin söylediği diğerinin söylediğini tutmuyor. Başbakan bir gün başka, diğer gün başka konuşuyor” dedi.

Gelinen noktada “hükümetin gitmesinden başka herhangi bir çözüm yolunun olmadığı” görüşünü bildiren Erhürman, “sorunlara sorun eklemeye devam eden hükümetin, ne insan sağlığını önemsediğini ne de hukuk tanıdığını” savunarak, asgari ücretin de henüz belirlenemediğini kaydetti. Ekonomiyi “yürümez” hale getiren hükümetin PCR’ı ücretli yaparak neyi amaçladığını soran Erhürman, alınan kararla insanların test yapmaktan kaçacağını ve bulaşın daha da artacağını vurguladı.

İstifa ederek memleketin önünün açılması gerektiğini kaydeden Erhürman, gelinen noktada vakaların yükselmesi halinde kapanmanın da yaşanabileceğini dile getirdi. Ülkede istikrarlı hükümet yapılarına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Erhürman, “Hükümet düşüyor dedikoduları arasında işleri bitirmek kolay değildir” dedi.

ÖZYİĞİT: HÜKÜMET HALKI SEFALETE, ÜLKEYİ DE FELAKETE SÜRÜKLÜYOR
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, halkın fakirleşmesine, işsizliğin artmasına, sektörlerin batma noktasına gelmesine neden olan UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin şimdi de kamu maliyesini düzeltme bahanesiyle tüm toplumun sağlığını riske attığını ileri sürerek, “Hükümet halkı sefalete, ülkeyi ise felakete sürüklüyor” dedi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit yaptığı yazılı açıklamada, Pandemi nedeniyle daha da ağırlaşan ekonomik krize karşın halkın yaşam kalitesini, alım gücünü koruyarak yükseltmesi gereken hükümetin tam tersine kararlara imza attığını ileri sürerek, “Yapılan zamlar yetmezmiş gibi, şimdi de PCR testlerinin herkese ücretli olacağı açıklandı. Bu şekilde salgının yayılmasına olanak sağlanmayacak mı, halkını düşünmek bu mudur?” diye sordu.

Bugüne kadar tüm yükü sağlık çalışanlarına yükleyen hükümetin, aldığı son kararla birlikte verilen mücadeleye de darbe vurduğunu savunan Özyiğit, bu kararla birlikte test sayılarının düşeceğini, pozitif vakaları tespit etmenin zorlaşacağını, bu şekilde de tüm toplumun riske atılmış olacağını vurguladı.

Hükümetin bu şekilde davranarak devlete, hükümete olan güven duygusunu tamamen yerle bir ettiğini belirten Özyiğit, “Hem kamu maliyesini kontrol etmek bahanesiyle ülkeyi kapanmaya sürüklüyorlar. Hem de bu şekilde ülkenin tümden kaybedeceğini göremiyorlar, görmek istemiyorlar. Tehlike çanları artık daha güçlü çalıyor. Buna rağmen hükümet partilerinin önceliği halen atamalar ve kurultay. Bu şekilde hem topluma hem ülkeye zarar veriyorlar” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****