Güzellik ve Tırnak Teknisyenleri Birliği, Maliye Bakanı Berova’yı ziyaret etti
Birlik, sektörün yapısal sorunlarını ve kayıt dışılıkla mücadele taleplerini Maliye Bakanlığı’na sundu: “Kadın girişimcilere teşvik, dijital denetim ve resen vergi uygulamaları istiyoruz”
Güzellik ve Tırnak Teknisyenleri Birliği, Maliye Bakanı Berova’yı ziyaret etti
Birlik, sektörün yapısal sorunlarını ve kayıt dışılıkla mücadele taleplerini Maliye Bakanlığı’na sundu: “Kadın girişimcilere teşvik, dijital denetim ve resen vergi uygulamaları istiyoruz”
Bugün Kıbrıs
Güzellik ve Tırnak Teknisyenleri Birliği, bugün Maliye Bakanı Özdemir Berova ile sektördeki sorunları ve kadın girişimlerin yaşadığı sıkıntıları görüştü. Toplantıya, Birlik Başkanı Emiş Türkmen, Asbaşkan Sibel Çağatay ve Yönetim Kurulu Üyesi Birsen Özocak katıldı. Toplantının ardından birlik tarafından yapılan açıklamada, sektörün kayıtlı temsilcileri adına Maliye Bakanlığı’na resmi bir dilekçeyle önemli taleplerin iletildiği belirtildi.
Birlik, “Kuzey Kıbrıs genelinde faaliyet gösteren ruhsatlı ve kayıtlı güzellik merkezleri ile tırnak teknisyenleri olarak, sektörümüzde yaşanan kayıt dışı faaliyetler, vergi yükleri ve haksız rekabet gibi ciddi sorunlara ilişkin taleplerimizi Maliye Bakanlığı’na sunmuş bulunmaktayız” diyerek sektörün yaşadığı yapısal sorunlara dikkat çekti.
KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK, KAYIT DIŞI FAALİYETE YAPTIRIM TALEBİ
Görüşmede öne çıkan talepler arasında kadın girişimcilere SGK ve vergi teşviki sağlanması, götürü vergi sistemi ile küçük işletmelerin desteklenmesi, evde ve ruhsatsız çalışanlara yönelik aktif denetim, para cezası ve geriye dönük resen vergi uygulamaları yer aldı.
Birlik, sektörün yasa ve karar süreçlerinde temsil edilmesini ve sosyal medya üzerinden kayıt dışı müşteri toplayan kişilere yönelik dijital denetim sistemi kurulmasını da talep etti. Açıklamada, “Sektör temsilcilerine, KDV beyanlarıyla ilgili resmi eğitimlerin verileceği bilgisi paylaşılmıştır” denildi.
MALİYE BAKANLIĞINDAN “RE’SEN VERGİ VE CEZA” MESAJI
Toplantıda, Maliye Bakanlığı tarafından birlik temsilcilerine iletilen önemli bilgilendirmeler de paylaşıldı. Açıklamaya göre, “Evde çalışanlara ve kaçak iş gücüne karşı Maliye tarafından cezai işlemler ve geriye dönük vergi tahakkuku (resen vergi) uygulanacağı” kaydedildi. Bu uygulamaların hem adil rekabeti hem de halk sağlığını korumaya yönelik olacağı ifade edildi.
“HEDEFİMİZ, ADİL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR SEKTÖR YAPISI”
Birlik açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Amacımız; kayıtlı işletmeleri koruyan, halk sağlığını güvence altına alan, kadın emeğini destekleyen adil, denetlenebilir ve sürdürülebilir bir sektör yapısının oluşturulmasıdır”.
Toplantının sonunda, Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın vizyoner yaklaşımı, yapıcı tutumu ve sektöre duyarlılığı dolayısıyla memnuniyet dile getirilerek teşekkür edildi.