Grev hakkına müdahale büyüyor: Sağlıktan sonra limanlar ve gümrükte de yasak

Bakanlar Kurulu, limanlar ile gümrükte başlatılan grevleri “düzeni bozucu” gerekçesiyle 60 gün süreyle erteledi; karar bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Bugün Kıbrıs

Bakanlar Kurulu, Gümrük ve Rüsumat Dairesi şube amirliklerinde ve limanlarda başlatılan grevleri 60 gün süreyle erteleme kararı aldı. Kararların bugünden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, grevlerin “düzen bozucu nitelikte” olduğu değerlendirilerek 42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası’nın ilgili maddesine dayanıldı.

GÜMRÜKTE BAŞLATILAN GREVLER ERTELENDİ
Karar metninde, Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) ve diğer sendikaların Gümrük ve Rüsumat Dairesi şubelerinde başlattığı grevlerin, hizmetlerin durmasına yol açtığı gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendiği ifade edildi.

LİMANLARDAKİ GREVLER DE KAPSAMDA
Ayrı bir kararla, Mağusa ve Girne limanlarında devam eden grevler de aynı kapsamda değerlendirildi.

Kararda, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) ve diğer sendikaların başlattığı eylemlerin “ulusal güvenlik ve kamu güvenliğini bozucu nitelikte” olduğu ileri sürüldü.

Bu gerekçeyle limanlarda başlatılan ve devam eden tüm grevlerin de 8 Nisan’dan itibaren 60 gün süreyle ertelendiği duyuruldu.

 

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi