Karpaz’a deniz üssü mü, üniversite mi?

Karpaz’da artan askeri hareketlilik ve NOTAM gerilimi sürerken, 3500 dönümlük İTÜ arazisinin “güvenlik” kapsamına alınması yeni bir aşama mı?

Bugün Kıbrıs

Başbakanlıktaki Ünal Üstel, İTÜ arazisine ilişkin “güvenlik meselesi” ifadesini kullandı. Açıklama, bölgede süren askeri hareketlilikle birlikte dikkat çekti.

Karpaz açıklarında ilan edilen askeri faaliyet alanları ve artan donanma trafiği “fiili üsleşme” tartışmalarını güçlendirirken, kara üzerindeki kritik arazilerin de bu sürece dahil edildiği yorumları yapılıyor.

Öte yandan İTÜ arazisinde denizcilik ve tarım bölümlerinin açılacağı da konuşuluyor; ancak aynı alanın “güvenlik” kapsamına alınması, bu planların arkasındaki asıl amaca dair soru işaretlerini artırıyor.

DAUSEN

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi