Görevden uzaklaştırılan Baf Belediye Başkanı’na tecavüz davası

Phedon Phedonos hakkında tecavüz, cinsel istismar ve uyuşturucu vererek suç işleme suçlamalarıyla dava açılıyor. Her bir suçlama müebbet hapis cezası öngörürken, iddianamenin Limasol’da mahkemeye sunulması bekleniyor.

Bugün Kıbrıs

Görevden uzaklaştırılan Baf Belediye Başkanı Phedon Phedonos’un, tecavüz, cinsel istismar ve bir kişiye suç işlemek amacıyla uyuşturucu verme suçlamalarıyla Limasol Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması bekleniyor.

Philenews’ün güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, iddianamenin yarın mahkemeye sunulması planlanıyor. Dosyada toplam dört ağır ceza kapsamında suçlama bulunurken, bunlar üç ana başlık altında toplanıyor: tecavüz, cinsel istismar ve suç işlemek amacıyla uyuşturucu verme.

Her bir suçlama, yasaya göre müebbet hapis cezasına kadar varan yaptırımlar içeriyor.

YARGILAMA LİMASOL’DA YAPILACAK
İddiaların Baf’ta gerçekleştiği öne sürülmesine rağmen davanın Limasol’da görülmesine karar verildi. Yetkililer, yerel yargılamayı engelleyen nedenlerin bulunduğunu ve bu kararın gerekçelerinin güçlü olduğunu belirtti.

İddianame Polis Savcılığı tarafından hazırlanıyor. Tamamlanmasının ardından Phedonos’un resmi olarak suçlanmak üzere çağrılacağı açıklandı. Polis Sözcüsü Hristodulos Konsolos da süreci doğruladı.

Mahkeme sürecinin başlamasıyla birlikte, davanın üç yargıçlı bir heyet önüne taşınması ve sanığın duruşmalara katılımını sağlamak amacıyla kefalet şartlarının belirlenmesi bekleniyor.

SUÇLAMA 2014 YILINA DAYANIYOR
Soruşturmanın temelini oluşturan şikayet, 2014 yılında gerçekleştiği iddia edilen bir tecavüz olayına dayanıyor. İddialar, iki yıl sonra kamuoyuna yansımıştı.

Baflı iş insanı Theodoros Aristodimou, devlet televizyonu RIK’te katıldığı bir programda Phedonos’u doğrudan suçlayarak “tecavüzcü ve şantajcı” ifadelerini kullanmış, Phedonos’u kendisine iftira davası açmaya davet etmişti. Aristodimou, iddialarını mahkemede kanıtlamaya hazır olduğunu da belirtmişti.

SORULARI YANITSIZ BIRAKTI
Phedonos, 18 Şubat’ta Lefkoşa’da polis tarafından şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Ancak sorgu sırasında soruları yanıtlamayı reddederek, genel görüşlerini içeren yazılı bir beyan sundu.

Davanın önümüzdeki günlerde resmen yargı sürecine taşınması bekleniyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi