Hristodulidis: “Ülke eşi benzeri görülmemiş bir kriz döneminden geçiyor; Kıbrıs herhangi bir askeri operasyona katılmayacak“

Nikos Hristodulidis, Akrotiri’deki İHA saldırısının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin hiçbir şekilde askeri bir operasyona taraf olmayacağını açıkladı. Güvenlik Konseyi sürekli toplantı halinde.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Kıbrıs’taki gelişmeler üzerine yaptığı televizyon konuşmasında, hükümetin birinci önceliğinin ülkenin ve vatandaşların güvenliği olduğunu vurguladı.

Hristodulidis, gece yarısından üç dakika sonra Shahed tipi bir insansız hava aracının Akrotiri’deki İngiliz Üsleri askeri tesisleri içine düştüğünü ve küçük çaplı maddi hasara yol açtığını açıkladı.

RIK’in haberine göre Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, olayın ilk anından itibaren tüm yetkili kurumların teyakkuz halinde ve tam operasyonel hazırlık içinde olduğunu belirtti. Durumun değerlendirilmesi amacıyla Ulusal Güvenlik Konseyi’ni derhal topladığını ve Konsey’in sürekli istişare halinde olduğunu kaydetti.

Rum lider ayrıca Avrupa liderleri ve diğer ülkelerin liderleriyle sürekli temas halinde bulunduğunu söyledi.
Kıbrıs’ın son derece hassas ve jeopolitik açıdan istikrarsız bir bölgede bulunduğuna dikkat çeken Hristodulidis, ülkenin eşi benzeri görülmemiş bir kriz döneminden geçtiğini ifade etti.

Hristodulidis net bir mesaj vererek, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin hiçbir şekilde herhangi bir askeri operasyona katılmadığını ve böyle bir niyeti de olmadığını vurguladı.

Kıbrıs’ın bu süreçte insani rolüne bağlı kaldığını belirten Cumhurbaşkanı, ülkenin her zaman çözümün parçası olmayı tercih ettiğini, sorunun değil, çözümün tarafı olmaya devam edeceğini söyledi.

Konuşmasının sonunda ise Kıbrıs Cumhuriyeti’nin aynı sorumluluk ve ciddiyetle hareket etmeyi sürdüreceğini ifade ederek halka güvence verdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi