Lefkoşa’da sahte evrak ve sahte kayıtla para temini soruşturmasında tutuklu sayısı 25’e yükseldi

Polis, Lefkoşa’da sahte kira sözleşmesi ve sahte ikametgâh belgesi düzenlenerek para temin edilmesine yönelik soruşturma kapsamında 3 kişinin daha tutuklandığını, toplam tutuklu sayısının 25’e yükseldiğini açıkladı.

Lefkoşa’da sahte evrak ve sahte kayıtla para temini olayına ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklu sayısı 25 oldu. Polis tarafından yapılan açıklamada, 2025 yılı içerisinde 46 yaşındaki bir erkek, 42 ve 57 yaşlarında iki kadın, ikamet izni çıkarmak amacıyla Lefkoşa’da Hatay Sokak’ta bulunan dört ayrı apartman dairesinin adresini kullandı.

Açıklamaya göre, söz konusu adreslerde ikamet etmedikleri halde; 55 yaşındaki bir kadının yardımıyla 53 yaşındaki bir erkek, 62 yaşındaki bir kadının yardımıyla 63 yaşındaki bir erkek, 24 yaşındaki bir erkeğin yardımıyla 24 yaşındaki bir kadın ile 39 yaşındaki bir erkek adına sahte kira sözleşmeleri ve sahte ikametgâh belgeleri düzenlendi. Bu kira sözleşmelerinin Vergi Dairesi’ne ibraz edilerek onaylatıldığı, sahte ikametgâh belgelerinin ise Polise ibraz edilerek tedavüle sürüldüğü belirtildi.

Polis açıklamasında, bu işlemlerle konu şahıslar adına oturma izni işlemlerinin başlatılmasının sağlandığı, sahtekârlık yoluyla toplam 37 bin 500 TL ile 470 ABD doları para temin edildiğinin tespit edildiği kaydedildi. Olayla bağlantısı olduğu belirlenen tüm şahısların tutuklandığı ifade edildi.

Yürütülen ileri soruşturma kapsamında, meseleyle bağlantısı olduğu saptanan 3 kişinin daha tutuklandığı, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi