TDP’den ABD’nin Venezuela politikasına sert tepki: Emperyalist saldırganlığı en güçlü şekilde kınıyoruz!

TDP, ABD’nin Venezuela’ya yönelik müdahaleci politikalarının açık bir emperyalist saldırı olduğunu belirterek, ekonomik yaptırımların sivilleri hedef aldığını ve halkların kendi kaderini tayin hakkının yok sayıldığını vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Amerika Birleşik Devletleri’nin Venezuela’ya yönelik tutumunu eleştirerek, müdahaleci ve saldırgan politikaları en güçlü şekilde kınadığını açıkladı.

TDP tarafından yapılan yazılı açıklamada, hiçbir ülkenin başka bir halkın siyasal tercihlerini, yönetim biçimini ya da geleceğini zorla şekillendirme hakkı olmadığı vurgulandı. Venezuela halkının iradesinin her türlü dış müdahalenin üzerinde olduğu belirtilen açıklamada, demokrasinin ancak halkların özgür iradesiyle ve kendi toplumsal koşulları içinde gelişebileceği kaydedildi.

“AÇIK BİR EMPERYALİST SALDIRI”
Açıklamada, ABD’nin Venezuela’ya yönelik politikalarının açık bir emperyalist saldırı niteliği taşıdığı ifade edilerek, bu yaklaşımın bölgesel barışı, uluslararası hukuku ve halkların kendi kaderini tayin hakkını hiçe saydığı belirtildi. Uygulanan ekonomik yaptırımlar ve tehditlerin doğrudan sivilleri hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada, bu politikaların halkları yoksulluğa ve istikrarsızlığa sürüklediği vurgulandı.

TDP, halkların egemenliğine, uluslararası hukuka, barışçıl çözümlere ve müdahalesiz, eşit ilişkiler temelinde kurulan bir uluslararası düzene olan bağlılığını yineledi. Açıklamanın sonunda, Venezuela halkıyla dayanışma içinde olunduğu ifade edilerek, emperyalist politikalara karşı halkların iradesini esas alan adil ve barışçıl bir dünya düzeni için mücadelenin sürdürüleceği kamuoyuna duyuruldu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi