Brigitte Macron’un siber zorbalık davasında karar: “Biyolojik olarak erkek” olduğunu iddia eden 10 kişi suçlu bulundu

Sanıklar, Brigitte Macron’un cinsiyeti ve cinsel kimliği hakkında aşağılayıcı ve asılsız iddialar yaymakla ve çiftin yaş farkını “pedofili” ile ilişkilendirmekle suçlanıyordu.

Fransa’da bir mahkeme, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eşi Brigitte Macron’a yönelik çevrimiçi taciz kampanyasına karıştıkları gerekçesiyle 10 kişiyi suçlu buldu.

Mahkeme, sekiz sanığa dört ila sekiz ay arası ertelenmiş hapis cezaları verdi. Duruşmaya katılmayan bir sanık hakkında altı ay kesinleşmiş hapis cezası verilirken, bir kişi de çevrim içi nefret söylemiyle mücadele eğitimi almaya mahkûm edildi. Davada, “Zoe Sagan” takma adıyla bilinen Aurelien Poirson-Atlan hakkında en ağır ceza talep edilen isimler arasında yer aldı.

Brigitte Macron hakkında sosyal medyada, erkek olarak doğduğu ve “Jean-Michel Trogneux” adıyla kayıtlı olduğu yönünde temelsiz iddialar yayılmıştı. Brigitte Macron’un kızı Tiphaine Auziere, mahkemede annesinin yaşamının bu tacizler nedeniyle zarar gördüğünü ve tüm ailenin etkilendiğini anlattı.

Brigitte Macron, TF1 kanalına yaptığı açıklamada, siber zorbalıkla mücadelesinin başkalarına örnek olmasını istediğini belirtti ve gençlerin çevrim içi zorbalığa karşı desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Macron çifti ayrıca ABD’de, benzer iddiaları dile getiren sağcı influencer Candace Owens’a karşı da ayrı bir iftira davası yürütüyor.