Holguin’in diplomasi turu Ankara’da: Fidan ile kritik görüşme

Kıbrıs’ta iki liderle gerçekleştirdiği temasların ve geçtiğimiz günlerde Yunanistan Başbakanı ile yaptığı görüşmenin ardından, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Maria Angela Holguin bu kez Ankara’da Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi; görüşmenin içeriğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile Ankara’da bir araya geldi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan kısa açıklamada, görüşmenin Ankara’da gerçekleştiği belirtilerek, “Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs meselesine ilişkin kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ı Ankara’da kabul etti” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada görüşmenin içeriğine dair herhangi bir ayrıntı paylaşılmadı.

Öte yandan, Türk Dışişleri Bakanlığı görüşmeye ilişkin bir fotoğrafı da kamuoyuyla paylaştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi