Korkmazhan: “Bu dava siyasidir, susmayacağız!”
Sol Hareket Dış İlişkiler Sekreteri Dr. Abdullah Korkmazhan, 11 Mart 2021’de Mağusa’da başlayan ve bugün yeniden görülen davanın “düşünce ve ifade özgürlüğünü bastırmaya yönelik siyasi bir dava” olduğunu vurguladı: “Bu memleket bizim, vazgeçmiyoruz.”
Korkmazhan: “Bu dava siyasidir, susmayacağız!”
Sol Hareket Dış İlişkiler Sekreteri Dr. Abdullah Korkmazhan, 11 Mart 2021’de Mağusa’da başlayan ve bugün yeniden görülen davanın “düşünce ve ifade özgürlüğünü bastırmaya yönelik siyasi bir dava” olduğunu vurguladı: “Bu memleket bizim, vazgeçmiyoruz.”
Bugün Kıbrıs
Sol Hareket Dış İlişkiler Sekreteri Dr. Abdullah Korkmazhan, bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yeniden görülen dava duruşmasının ardından yaptığı açıklamada, sürecin neredeyse beş yıldır sürdüğünü ve esas amacının “düşünce ve ifade özgürlüğünü baskı altına almak” olduğunu belirtti.
Korkmazhan, 11 Mart 2021 tarihinde kendisi ve üç arkadaşının, Kıbrıs’ın kuzeyinde hukuken hiçbir meşruiyeti bulunmayan “AKP Mağusa Gençlik Kolları” adlı oluşumun şikâyeti üzerine gözaltına alındığını hatırlattı. O gün telefonlarına el konulduğunu ifade eden Korkmazhan, iddiaların dayandığı olay hakkında şunları söyledi:
“İthamnamede belirtildiği gibi, MAGEM önündeki belediyeye ait reklam panosuna asılan ‘Love Erdoğan’ yazılı afişe zarar verdiğimiz iddia edilmektedir. Oysa hepimizin bildiği gibi, Anayasamıza göre başka bir ülkenin siyasi partisinin ülkemizde faaliyet göstermesi yasaktır. Dolayısıyla o afiş zaten yasadışıydı.”
“BU DAVA YILDIRMA AMAÇLIDIR
Beş yıldır devam eden davayı “siyasi baskı” olarak değerlendiren Korkmazhan, kendilerinin afişe zarar vermediğini, ancak “kim kaldırdıysa ellerine sağlık” dediğini belirtti.
“Biz o yasa dışı afişe hiçbir zarar vermedik. ‘Gizli ittifak’ iddiası ise tamamen akıl dışıdır. Hepimiz Sol Hareket’in kayıtlı ve yasal üyeleriyiz. Bir eylemi konuşmak, tartışmak, karar almak ya da uygulamaya koymamak suç değildir. Bu düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Aksi takdirde ülkedeki tüm partiler, sendikalar ve örgütler her gün suç işliyor demektir.”
“SUSMAYACAĞIZ, VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Yargılamanın bir cezalandırma girişimi olduğunu söyleyen Korkmazhan, bu yöntemlerle kendilerini susturmak isteyenlerin yanıldığını dile getirdi:
“Bizi mahkemeye taşıyanlar, yıllarca süründürenler sanıyor ki böylece cezalandıracaklar. Ama yanılıyorlar. Asla biat etmeyeceğiz. Düşünce ve ifade özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz. Susmayacağız. Bu memleket bizim, vazgeçmiyoruz.”
KORKMAZHAN’IN 7 MADDELİK MESAJI
Korkmazhan, dava sonrası yaptığı açıklamayı yedi başlıkta özetledi:
- “Anayasamıza göre başka bir ülkenin siyasi partisi olan AKP Gençlik Kolları ülkemizde faaliyet gösteremez. Astıkları afiş yasadışıdır.”
- “İlgili pano üzerindeki afişe biz zarar vermedik. Kim zarar verdiyse ellerine sağlık.”
- “Gizli ittifakta bulunmadık. Hepimiz yasal, kayıtlı Sol Hareket üyeleriyiz.”
- “Siyasi bir örgüt olarak yaptığımız tartışmalar, kararlar ve faaliyetler suç değil; ifade özgürlüğüdür.”
- “Beş yıldır süründürülen bu dava açık bir cezalandırma ve yıldırma girişimidir.”
- “Size asla biat etmeyecek, düşünce ve ifade özgürlüğümüzden vazgeçmeyecek, susmayacağız!”
- “Bu memleket bizim, vazgeçmiyoruz!”













