Meclis’in bugün toplanacağı duyuruldu
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yasama öncelikli olmak üzere denetim göreviyle birlikte bugün saat 10.00’da toplanacak.
Meclis’in bugün toplanacağı duyuruldu
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yasama öncelikli olmak üzere denetim göreviyle birlikte bugün saat 10.00’da toplanacak.
Genel Kurul gündeminde, “Sabıka Kaydının Silinmesi Yasa Önerisi” ile “İçişleri ve Köyişleri Bakanlığına Bağlı Nüfus Kayıt Dairesine Ait 286051-286100 ve 286151-186200 Numaralı Ayniyat Talebnameleri ve Tesellüm Varakalarına İlişkin Sayıştay Denetim Raporu” bulunuyor.
Meclis’te ayrıca milletvekillerinin güncel konuşma istemleri de ele alınacak.
BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ NEDENİYLE TOPLANTILAR BİRLEŞTİRİLDİ
2026 Mali Yılı Merkezi Devlet Yönetimi Bütçe Yasa Tasarısı’nın Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde salı günü görüşülmesine başlanacağından, Genel Kurulun 10-11 Kasım, 17-18 Kasım ve 24-25 Kasım tarihli toplantılarının birleştirilmesine karar verilmişti.
Buna göre Meclis, 10, 17 ve 24 Kasım tarihlerinde yasama öncelikli olmak üzere denetim göreviyle birlikte toplanacak.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu en son geçen pazartesi günü toplanmış, salı günkü oturum nisap yetersizliği nedeniyle yapılamamıştı.













