Palmas: “Denya’daki yeni kışkırtma barışı tehdit ediyor”

Rum Savunma Bakanı Vasílis Palmas, BM’ye “eşit mesafe” politikasını bırakıp Kıbrıs’ın egemenliğini savunma çağrısı yaptı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı Vasílis Palmas, Denya bölgesinde Türk ordusuna bağlı birliklerin gerçekleştirdiği son eylemin “Kıbrıs’taki iyi atmosferi ve barışı dinamitleyen yeni bir provokasyon” olduğunu savundu.

RIK’in haberine göre Palmas, Birleşmiş Milletler’i tarafsız kalmaktan vazgeçmeye ve konuyla ilgili net bir tavır almaya çağırdı. “BM, bu tür tehlikeli durumlarda eşit mesafe politikası izlemek yerine, örgütün kurucu ilkelerini ve değerlerini uygulamaya koymalıdır” dedi.

Bakan, “işgal ordusunun zaman zaman tekrarlanan kışkırtıcı eylemleri karşısında hükümetin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığını” yineledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "2" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }