Özel’den Bahçeli’ye KKTC yanıtı: “Kıbrıs Türkiye’nin arka bahçesi değildir, kardeş devlettir!”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “KKTC ilhak edilmeli, Türkiye’nin 82. ili olmalı” yönündeki sözlerini sert bir dille eleştirdi.
Özel’den Bahçeli’ye KKTC yanıtı: “Kıbrıs Türkiye’nin arka bahçesi değildir, kardeş devlettir!”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “KKTC ilhak edilmeli, Türkiye’nin 82. ili olmalı” yönündeki sözlerini sert bir dille eleştirdi.
Bugün Kıbrıs
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında Bahçeli’nin KKTC’ye yönelik sözlerine sert tepki gösterdi. “Kıbrıs’a plaka verirseniz, seçilmiş cumhurbaşkanına vali muamelesi yaparsınız” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında hem Türkiye gündemine hem de Kuzey Kıbrıs’taki seçimlere dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Özel, Cumhuriyetçi Türk Partisi lideri Tufan Erhürman’ın KKTC Cumhurbaşkanı seçilmesini “demokrasinin zaferi” olarak nitelendirerek, “Kardeş partimiz CTP’nin lideri, kardeşimiz Tufan Erhürman cumhurbaşkanı seçildi. CHP olarak Erhürman’ı yürekten kutluyoruz.” dedi.
“KIBRIS’A PLAKA VERİRSENİZ, VALİ MUAMELESİ YAPARSINIZ”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “KKTC ilhak edilmeli, Türkiye’nin 82. ili olmalı” yönündeki sözlerini sert bir dille eleştiren Özel, şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Bahçeli katılım oranı üzerinden bir meşruiyet tartışması açmaya çalışıyor, Kıbrıs’a plaka numarası vermeye kalkıyor. Bu fevkalade yanlıştır. Dünyaya ‘Kuzey Kıbrıs’ı tanıyın’ diyorsanız önce siz tanıyacaksınız, oranın iradesine saygı duyacaksınız. Kıbrıs’a plaka verirseniz, siz Kıbrıs’ı vilayet görürsünüz. O zaman seçilmiş cumhurbaşkanına vali muamelesi yaparsınız.”
“KIBRIS TÜRKİYE’NİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR”
Özel, CHP’nin Kıbrıs halkının iradesine saygılı bir çizgide olduğunu vurguladı:
“Kimse Kıbrıs’ı Türkiye’nin arka bahçesi olarak görmesin. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bağımsız bir devlettir, kardeş devlettir. Türkiye’nin kardeşidir, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de kardeşi gibi sevdiği bağımsız bir Türk devletidir.”
“VAKTİ GELMİŞ DEĞİŞİMİN ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ”
CHP lideri, hem Kıbrıs’taki hem Türkiye’deki siyasal tabloya değinerek sözlerini şöyle tamamladı:
“Kıbrıs seçimlerinden alınması gereken ders şudur: Vakti gelmiş bir değişimin önünde kimse duramaz. Kıbrıs’ta duramadılar, Türkiye’de de duramayacaklar.”