Canan Onurer’e “yaşatmayız” tehdidi: Gazeteciler Birliği’nden sert tepki
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Genel Sekreteri ve Kıbrıs Postası Dijital Yayınlar Koordinatörü Canan Onurer, yayımlanan bir haber nedeniyle ölüm tehdidi aldı. Birlik: ‘Gazeteciler tehditlerle susturulamaz’
Canan Onurer’e “yaşatmayız” tehdidi: Gazeteciler Birliği’nden sert tepki
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Genel Sekreteri ve Kıbrıs Postası Dijital Yayınlar Koordinatörü Canan Onurer, yayımlanan bir haber nedeniyle ölüm tehdidi aldı. Birlik: ‘Gazeteciler tehditlerle susturulamaz’
Bugün Kıbrıs
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), son dönemde artan suç olayları ve kontrolsüz girişlerin toplum huzurunu sarstığını belirterek, bu süreçte suç haberlerini yayımlayan gazetecilerin tehditlerle susturulmaya çalışıldığını açıkladı.
“YAŞATMAYIZ” TEHDİDİ
KTGB açıklamasında, geçtiğimiz Şubat ayında Lefkoşa ve Demirhan’daki marketlerden içki çalan şahısların tutuklandığı ve yargı sürecinin ardından deport edildiği hatırlatıldı. Açıklamaya göre, bu kişiler daha sonra haklarında çıkan haberlerin kaldırılması için tehditler savurmaya başladı.
Kıbrıs Postası Dijital Yayınlar Koordinatörü ve KTGB Genel Sekreteri Canan Onurer’in bu sabah aldığı mesajda, “ilgili haberi kaldırmadığı takdirde yaşatmayız” denildi. Olayın polise intikal ettiği ve gerekli şikâyetlerin yapıldığı bildirildi.
“BU BASKILARIN BİR YANSIMASI”
KTGB açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“Yaşanan bu olay tek başına münferit gibi görünse de, aslında meslektaşlarımızın her gün karşı karşıya kaldığı baskıların ve tehditlerin bir yansımasıdır. Bizler, her koşulda halkın en temel hakkı olan habere ulaşma hakkını savunmaya ve görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz.”
YETKİLİLERE ÇAĞRI
Birlik, küçük bir ülkede kontrolsüz girişler ve denetimsizlik nedeniyle oluşabilecek mağduriyetlere dikkat çekerek, yetkilileri derhal göreve çağırdı.
Son olarak, KTGB dayanışma mesajı vererek: “Tehdit ve baskıya maruz kalan tüm meslektaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz” dedi.