DAÜ-SEM’den belediye personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi personeli, DAÜ-SEM tarafından başlatılan bir yıllık iş sağlığı ve güvenliği eğitimine katılıyor. Belediye Başkanı Ali Karavezirler, “İş sağlığı ve güvenliği belediyemizin vazgeçilmez prensibidir” dedi.

Bugün Kıbrıs

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi personeli, Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ-SEM) bünyesinde faaliyet gösteren İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitim Kurumu tarafından düzenlenen bir yıllık eğitim programına başladı. Belediye Başkanı Ali Karavezirler, “İş sağlığı ve güvenliği belediyemizin vazgeçilmez prensibidir” dedi.

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi çalışanları, iş sağlığı ve güvenliği konusunda uzman isimler tarafından verilecek kapsamlı eğitimlere katılıyor. 10-15 kişilik gruplar halinde düzenlenecek eğitimlerde her bölüm ayrı olarak ele alınacak.

İlk eğitim emekli yönetsel personel Hüseyin Ünsal Yetiner ve Aybike Yektaoğlu Şahali tarafından verildi. Eğitimde iş kazalarının büyük oranda önlenebilir olduğu vurgulandı ve kazaların çoğunun insan faktöründen kaynaklandığına dikkat çekildi. Yanlış davranışların önüne geçmek için çalışanların bilinçlendirilmesinin önemine işaret edildi.

Eğitimlerde personele, iş sağlığı ve güvenliği yasaları, temel ilkeler, çalışanların ve işverenin yükümlülükleri, kişisel koruyucu donanımlar, fiziksel tehlikeler, ağır yükler ve dağınık iş ortamları, araç ve trafik güvenliği, açık havada çalışma, biyolojik ve kimyasal tehlikeler gibi birçok konuda bilgi aktarılacak.

KARAVEZİRLER: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ VAZGEÇİLMEZ PRENSİBİMİZDİR
Değirmenlik Akıncılar Belediyesi Başkanı Ali Karavezirler, çalışanların güvenli koşullarda hizmet vermesinin hem yasal bir sorumluluk hem de insana verilen değerin göstergesi olduğunu belirtti.

Karavezirler, “Amacımız, hem çalışanlarımızın hem de halkımızın güvenliğini her alanda en üst seviyede sağlamaktır” diyerek iş sağlığı ve güvenliğinin belediyenin kurumsal yapısında öncelikli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Başkan, iş sağlığı ve güvenliği konusunda tüm tedbirleri almaya devam edeceklerini ifade ederek belediye personelinin bilinçlendirilmesi için düzenlenen eğitimlerin önemine dikkat çekti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }