Avcı: “Radar kameraları çalışmıyor, cezalar gönderilmiyor, kazalar artıyor!”

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı, radar kameralarından gelen cezaların iki yıldır sürücülere gönderilmediğini belirtti. Avcı: “Bu ihmalkârlık, ölümlü kazaların yeniden artmasına neden oldu” dedi.

TAK

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı, yaptığı yazılı açıklamayla sabit görüntülü radar (kamera) sistemlerinin çalıştırılmaması ve ceza puanlarının sürücülere iletilmemesinin trafik kazalarını artırdığını söyledi.

2006 yılında kullanılmaya başlanan radar sisteminin ülkede sürat kaynaklı ölümleri 28’den önce 15’e, ardından da 5’e kadar düşürdüğünü kaydeden Avcı, sistemin 18 yıl boyunca kesintisiz işlediğini, ancak son iki yıldır özel şirketlerin “nedeni bilinmeyen şekilde” ceza puanlarını sürücülere göndermediğini ifade etti.

“EHLİYETİ KAYBETME KORKUSU SÜRATİ ENGELLİYORDU”
Avcı, radar kameraları sayesinde ceza puanı alan sürücülerin, ehliyetlerini kaybetmemek için trafik kurallarına uymakta daha hassas davrandıklarını belirtti:

“Kameradan gelen ceza puanı olan her sürücü, daha fazla puan cezasına maruz kalmamak için polisin yazacağı cezalardan da çekinerek trafik kurallarına hassasiyet gösteriyordu.”

İKİ YILDIR CEZA GÖNDERİLMİYOR, KAZALAR YÜKSELİYOR
Avcı, kameraların iki yıldır devrede olmasına rağmen ceza puanlarının sürücülere gönderilmediğine dikkat çekti. Bu durumun sahada tehlikeli sürüş davranışlarını artırdığına işaret ederek, “Yollarda adeta ‘savulun ben geliyorum’ zihniyetiyle araç kullanan, sağ şeritte 140 km hızla gidip önündeki araca ışık yakan, bagaja kadar yaklaşarak tehdit yaratan sürücülerle karşı karşıyayız” dedi.

Süratle yapılan zikzak geçişlerin de tehlikeye davetiye çıkardığını belirten Avcı, kameraların devre dışı bırakılmasının, son iki yılda sırasıyla 48 ve 51 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarına doğrudan etki ettiğini vurguladı.

“KAZALAR ÖNLEM ALINMADAN AZALMAZ”
Avcı açıklamasını şu uyarıyla tamamladı:

“Kazaların büyüyerek devam etmesine seyirci kalınarak çözüm üretilemez. Kazalar önlem alınarak azaltılabilir. Kameraların etkin çalışması ve ceza puanlarının kesintisiz sürücülere iletilmesi hayati önemdedir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }