Gazze’de sabah saatlerinden bu yana en az 28 Filistinli öldürüldü

Gazze'de katliam ve açlık sürüyor. İsrail sabah saatlerinden bu yana en az 28 Filistinliyi katletti, BM ise İsrail'in insani yardımların girişini engellediği Mart ayından beri Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme vakalarının arttığını bildirdi.

7 Ekim 2023 tarihinden beri Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda on binlerce Filistinliyi katleden İsrail saldırılarını şiddetlendirerek devam ettiriyor. İsrail ordusu sadece bu sabahtan beri aralarında çocukların da bulunduğu en az 28 Filistinliyi öldürdü.

Ancak İsrail’in yürüttüğü soykırım politikası bununla da sınırlı değil. Gazze’de aç bırakma, zorla yerinden etme ve altyapının yıkımı sonucu büyük bir insani felaket yaşanıyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in insani yardımların girişini engellediği Mart ayından beri Gazze Şeridi’nde yetersiz beslenme vakalarının arttığını bildirdi.

SABAH SAATLERİNDEN BU YANA EN AZ 28 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ
İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu en az 28 Filistinli hayatını kaybetti.

AA muhabirinin hastane kaynakları ve görgü tanıklarından aldığı bilgilere göre, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin kuzey, güney ve orta kesimlerine düzenlediği saldırılarla yine sivilleri hedef aldı.

İsrail ordusu Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı yakınında yer alan Es-Sevarihe bölgesinde bir eve hava saldırısı düzenledi. Bombardımanda en az 9 Filistinli öldürüldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail ordusu Nusayrat Mülteci Kampı’nda halkın su doldurduğu bir noktayı bombaladı. Saldırıda 6’sı çocuk 8 kişi hayatını kaybederken 16 kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Gazze kentinde bir ev, İsrail hava saldırısında hedef alındı. Saldırıda 6 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze kentinin Es-Sabra Mahallesi’nde bir binanın hedef alındığı İsrail saldırısında da 2 Filistinli yaşamını yitirdi, birçok Filistinli yaralandı.

İsrail ordusunun saldırılarını aralıksız şekilde sürdürdüğü Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında da yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı çadırlar hedef alındı. Çadırlara yönelik hava saldırılarında en az 3 Filistinli hayatını kaybetti.

Ayrıca Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail ordusunun, Gazze kentinde yer alan Tuffah Mahallesi’ndeki birçok binayı patlayıcılarla havaya uçurduğu bilgisini paylaştı.

UNRWA: YETERSİZ BESLENME VAKALARI ARTTI
Öte yandan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in insani yardımların girişini engellediği Mart ayından beri Gazze Şeridi’nde yetersiz beslenme vakalarının arttığını bildirdi.

UNRWA’nın X hesabından yapılan açıklamada, İsrail’in ateşkes anlaşmasını bozduğu mart ayından bu yana Gazze Şeridi’ne uyguladığı ağır ablukaya dikkat çekildi.

İsrail yönetiminin ablukayı sıkılaştırdığı mart ayından bu yana Gazze’deki UNRWA kliniklerinde yetersiz beslenme vakalarında artış olduğu vurgulanan açıklamada, “Mart ayından beri UNRWA’nın bölgeye herhangi bir insani yardımı ulaştırmasına izin verilmedi” ifadesi kullanıldı.

Gazze Şeridi’nde temel tıbbi malzemelerde ciddi kısıtlamaların olduğuna işaret edilen açıklamada, bu nedenle de yetersiz beslenmeden etkilenen başta çocuklar olmak üzere durumu kritik vakalara müdahale etmeye özen gösterildiği ifade edildi.

KATLİAM KATMERLENEREK SÜRÜYOR
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 19 Ocak’ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı. İsrail’in ateşkesi bozduğu 18 Mart’tan itibaren Gazze’ye düzenlediği saldırılarında 7 bin 311 kişi yaşamını yitirdi, 26 bin 54 kişi yaralandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise 57 bin 882 Filistinli hayatını kaybetti, 138 bin 95 kişi de yaralandı.

İsrail, 2 Mart’tan bu yana Gazze Şeridi’ne giriş sağlayan tüm kara sınır kapılarını kapattı. Yardım taşıyan yüzlerce tırın Gazze’ye geçişi engellenirken, yalnızca sınırlı sayıda aracın geçişine izin veriliyor.

Yoğun uluslararası baskılar ve ısrarlı talepler üzerine 27 Mayıs’tan itibaren yalnızca İsrail-ABD güdümlü Gazze İnsani Yardım Vakfı’nın bölgede faaliyet göstermesine izin verildi. Bu tarihten beri Gazze İnsani Yardım Vakfı tarafından insani yardım adı altında kurulan dağıtım bölgelerinde Filistinlilerin hedef alındığı sistematik saldırılarda ise 805 kişi öldürüldü, 5 bin 252 kişi yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde işgali genişletecek ve kalıcı hale getirecek saldırı planını uygulamaya başladı. Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nin tamamını işgal edeceklerini duyurdu.

Sol Haber

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }