Tatar’dan muhalefete suçlama: “Birlikten kaçtılar, algıyla gölgelemeye çalışıyorlar”

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, Meclis’te yaptığı konuşmanın ardından muhalefetin tutumunu eleştirerek, çağrısının siyasi polemik değil toplumsal sorumluluk olduğunu vurguladı. “Soru sorun, yanıtlamaya hazırım dedim; ama sormayacağız diye bağırdılar” ifadelerini kullandı.

Bugün Kıbrıs

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, Rum tarafının mülkiyet meselesi üzerinden yürüttüğü siyasetle ilgili yaptığı Meclis konuşmasının ardından kamuoyunda oluşan eleştirilere yanıt verdi. Tatar, muhalefetin birlik çağrısına yanıt vermediğini, bununla da kalmayıp kendi yayın organları üzerinden kamuoyunu yanılttığını savundu ve şöyle devam etti:

“Muhalefet, halkımızın haklarını hedef alan saldırılara karşı yaptığım birlik çağrısını yanıtsız bırakmakla kalmadı, şimdi de gerçekle bağdaşmayan ifadelerle kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor.”

Tatar, Meclis’e gitme gerekçesinin Rum liderliğinin özellikle mülkiyet meselesi üzerinden izlediği baskıcı siyasete karşı “halkımız yalnız değildir” mesajını vermek olduğunu belirttiği açıklamasında, amacının Meclis’te ortak bir duruş çağrısı yapmak olduğunu söyledi. Tatar, “Yaptığım çağrı, siyasi polemiklerin değil, toplumsal sorumluluğun konusudur” dedi.

“SORMAYACAĞIZ DİYEREK ELEŞTİRİLERİNİ SÜRDÜRDÜLER”
Kapalı oturumda ana muhalefet liderinin iki kez konuştuğunu, bunların toplamda bir saat sürdüğünü belirten Tatar, kendi konuşmasına yönelik eleştirilerin gerçekleri çarpıttığını ileri sürdü:

“Yani sürelere bakıldığında en az benim kadar söz aldı. Ardından ben, yapılan değerlendirmelere yanıt vermek üzere tekrar kürsüye çıktım. Bu sırada muhalefet sıralarından yüksek sesle sataşmalar oldu. Bazı milletvekilleri söz haklarının engellendiğini iddia etti.”

Tatar, bu iddialara karşılık açık bir ifade kullandığını belirtti:

“Ne sormak isterseniz sorun, tümünü yanıtlamaya hazırım. Benim hiçbir çekincem yok.”

Ancak muhalefetin bu çağrıya da karşılık vermediğini söyleyen Tatar, süreci önceden planlanmış bir tutum olarak niteledi:

“Yüksek sesle ‘sormayacağız’ diyerek eleştirilerini sürdürdüler. Bu gerçeği manipüle etme çabası, bu tutumlarının önceden planlandığını göstermektedir.”

“NE SÖYLEDİĞİM, NE İÇİN ORADA OLDUĞUM AÇIKTIR”
Tatar, Meclis’e gitme amacının çarpıtıldığını belirterek, konuşmasının özü konusunda net olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Ben Meclis’e, Rum liderliğinin halkımıza yönelttiği ciddi tehditler karşısında birlik ve dayanışma çağrısı yapmak için gittim. Mülkiyet üzerinden yürütülen baskıcı Rum siyaseti karşısında halkımızın yalnız olmadığını göstermek istedim. Konuyu çarpıtmaya gerek yok. Ne söylediğim, ne için orada olduğum açıktır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }