KTOEÖS’ten Gazze için çağrı
KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel: “Amerika-İsrail emperyalist ortaklığı insanlığa karşı suç işlemektedir, bu bir savaş değil, soykırımdır!”
KTOEÖS’ten Gazze için çağrı
KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel: “Amerika-İsrail emperyalist ortaklığı insanlığa karşı suç işlemektedir, bu bir savaş değil, soykırımdır!”
Bugün Kıbrıs
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, yaptığı yazılı açıklamayla Gazze’de yaşananları sert sözlerle eleştirdi. Gökçebel, yaşananların bir savaş değil, bir halkı tümüyle yok etmeyi hedefleyen açık bir soykırım olduğunu vurguladı.
“BM SÖZLEŞMESİNE GÖRE AÇIK BİR SUÇTUR”
“Birleşmiş Milletler’in 1951 yılında yürürlüğe giren Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’ne göre, Gazze’de yaşananlar yalnızca bir savaş değil, insanlık suçu, bir soykırımdır.” diyen Gökçebel, özellikle çocukların katledilmesi, yerleşim yerlerinin tamamen yıkılıp insansızlaştırılması ve topyekûn katliamların gerçekleştirilmesi gibi uygulamaların bu suçu ispatladığını belirtti.
“İŞBİRLİKÇİLER SAVAŞTAN PAY KAPMAYA ÇALIŞIYOR”
Gökçebel, emperyalist Amerika–İsrail ortaklığının Ortadoğu’da yürüttüğü savaş politikalarının sadece devletler değil, kendini Müslüman olarak tanımlayan birçok ülke tarafından da sessizlikle ve çıkar beklentisiyle izlenmekte olduğunu söyledi.
“Soykırım karşısında bırakın dayanışmayı, birçok ülke ticaret, anlaşmalar ve görüşmelerle bu katliamdan rant elde etmeye çalışıyor” diyerek tepki gösterdi.
“BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ’NİN BİR AYAĞI DA KIBRIS”
Gökçebel, Filistin’de yaşananların, emperyalist projelerin bir parçası olduğunu ve bu projelerin benzer şekilde Kıbrıs’ta da çözümsüzlüğü dayattığını ifade etti.
“İnsanlık suçu işlenirken işbirliği yapan faşist zihniyet, Kıbrıs sorununu da aynı anlayışla halklara ölüm, gözyaşı ve sefalet getirecek bir çıkmazın içine sürüklemektedir” dedi.
“FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMA, BARIŞIN YOLUDUR”
Kıbrıs sorununun Ortadoğu’nun kirli paylaşım savaşlarının bir parçası hâline getirildiğine dikkat çeken Gökçebel, “Halklarımızın barış için birleşmesi, Filistin halkıyla dayanışma göstermesi, savaş ve çıkar kavgalarından kurtuluşun tek yoludur” çağrısı yaptı.
KTOEÖS, açıklamasında insanlık değerlerinin ve barışın savunulması gerektiğini vurgulayarak, sessiz kalan tüm hükümetleri ve kurumları da bu suça ortak olmakla eleştirdi.