“Ateşle oynuyorsunuz!”
Güney Kıbrıs’ta Çalışanlar Derneği: “Kapıların kapanması binlerce emekçinin ekmeğiyle oynamaktır. Bu söylemler derhâl geri alınmalı, aksi halde sessiz kalmayacağız.”
“Ateşle oynuyorsunuz!”
Güney Kıbrıs’ta Çalışanlar Derneği: “Kapıların kapanması binlerce emekçinin ekmeğiyle oynamaktır. Bu söylemler derhâl geri alınmalı, aksi halde sessiz kalmayacağız.”
Bugün Kıbrıs
Güney Kıbrıs’ta Çalışanlar Derneği (GKÇD), Demokrat Parti (DP) Milletvekili Serhat Akpınar’ın “kara geçiş kapılarının kapatılması” yönündeki açıklamasına sert tepki gösterdi. Dernek, bu önerinin ne mülkiyet krizine çözüm getireceğini ne de halkın çıkarlarını koruyacağını belirterek, “Bu tür söylemler Güney Kıbrıs’ta çalışan binlerce kişinin ekmeğiyle oynamak anlamına gelir” dedi.
“ATEŞLE OYNUYORSUNUZ, YAKARSINIZ”
Dernek açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
“Kim olursanız olun, hangi makamda bulunursanız bulunun; kimsenin ekmeğiyle oynamayın. Ateşle oynuyorsunuz, yakarsınız.”
GKÇD, Güney’de yıllardır alın teriyle çalışan emekçilerin tazminat, emeklilik ve sosyal haklarının riske atıldığını vurgularken, Kuzey’deki sistemin kendi çalışanına hak tanımadığını, bu nedenle umutların başka yerde arandığını belirtti:
“Kendi çalışanına hak vermeyen bir sistemin, bizlere bu hakları vereceği düşüncesi tamamen aldatmacadır.”
ÖZÜR BEKLENTİSİ VE EYLEM UYARISI
GKÇD, Serhat Akpınar’ın bu sözlerinden geri adım atmaması halinde sessiz kalmayacaklarını da ilan etti. Açıklamada, “Bu tür sorumsuz açıklamalar için derhâl özür bekliyoruz. Aksi halde eylem hakkımızı kullanacağız” denildi.
“GÖRMEZDEN GELİNMEYİZ”
Güney’de çalışan emekçilerin artık göz ardı edilemeyeceğini belirten dernek, mücadelenin büyüyerek süreceğini ifade etti:
“Güney’de çalışan kesim görmezden gelinmeyecek. Haklarımızı sonuna kadar savunacağız.”