Ertuğruloğlu: “Tutuklamalarla ilgili Ankara ile ciddi çalışmalar yürütüyoruz”

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC vatandaşlarına yönelik tutuklama riskleri ve seyahat özgürlüğünün engellenmesiyle ilgili Ankara’yla koordineli ciddi diplomatik çalışmalar yapıldığını savundu: “Bu mesele nutukla değil, ciddi hukuk ve diplomasiyle çözülecek.”

Bugün Kıbrıs

Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars’ın Meclis’te yönelttiği “acil eylem planı var mı?” sorusuna yanıt veren Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Güney Kıbrıs’ın tutuklama girişimlerine karşı Ankara’yla birlikte koordineli bir süreç yürüttüklerini söyledi.

“Bu mesele siyasilerin çıkıp nutuk atmasıyla çözülecek bir mesele değildir. Bu artık bir hukuk davasıdır” diyen Ertuğruloğlu, kamuoyundaki beklentilere rağmen meseleyi soğukkanlılıkla ele almak gerektiğini vurguladı.

“YANIT GELECEKTİR, BU CEVAPSIZ KALMAYACAK”
Ertuğruloğlu, Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis’in Cumhurbaşkanı Tatar’ın şikayetine verdiği “yargıya müdahale edemem” yanıtını kaçamak bulduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu konu çeşitli aktörler arasında çok yönlü bir şekilde değerlendiriliyor. Biz bu konuda geri adım atmayacağız. Bu da cevapsız kalmayacaktır” dedi.

“HÜKÜMETİN SORUMLULUĞU VAR, AMA BU ÖYLE GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ BİR MESELE DEĞİL”
Eleştirilerin hükümete yöneltilmesine de yanıt veren Ertuğruloğlu, “Bu devletin vatandaşına karşı sorumluluğu vardır, bu sorumluluktan kaçma gibi bir düşünce asla olamaz. Ama konuyu basitleştirerek kamuoyuna ‘hemen ABC yapılsın’ diye sunmak da doğru değildir” diye konuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }