Tıp-İş’ten Sağlık Bakanlığı önünde protesto: “Keyfi görevlendirmeleri geri alın, halk için sağlık planlaması yapın!”

Tıp-İş, bugün Sağlık Bakanlığı önünde gerçekleştirdiği eylemde, deneyimli hekimlerin siyasi saiklerle görev yerlerinin değiştirildiğini belirterek görevlendirmelerin derhal geri alınmasını talep etti: “Bu bir cezalandırma değilse nedir? Sağlık sistemini keyfiyet değil, liyakat yönetmeli.”

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), bugün saat 12.30’da Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı. Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’ndeki hekimlerin görev yerlerinin siyasi saiklerle değiştirildiğini belirten sendika, protesto sırasında bir de basın açıklaması okudu.

“SAĞLIK SİSTEMİ KEYFİYETE TESLİM EDİLDİ”
Tıp-İş Başkanı Dr. Özlem Gürkut tarafından okunan açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın Maraş ve Akdoğan Sağlık Merkezlerinde görev yapan deneyimli hekimleri verimliliği düşürecek şekilde yer değiştirmeye zorladığı vurgulandı. Bu uygulamaların ne bilimsel bir projeye ne de hizmet gelişimine dayandığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Bu görevlendirmeler açıkça siyasi bir cezalandırmadır. Ne sendikamızın ne de görevlendirilen hekimlerin bu sözde projeden haberi vardır.”

“BAKANLIK PROJE DİYOR, HEKİMLERİN HABERİ YOK”
Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin uzun süredir başhekimlik kadrosunun boş olduğuna dikkat çekilen açıklamada, birinci basamak sağlık hizmetlerinin yetersiz kadrolarla sürdürüldüğü, hekimlerin “bir günde bir uçtan diğer uca” gönderildiği bir sistemin işlemediği vurgulandı.

“Bakanlık, gerçekleşmemiş bir vaade yaslanarak sistemli bir yıpratma yürütüyor. Yandaş kayırma, siyasi müdahale ve liyakatsizlik sağlık sistemini çürütmektedir.”

“SEÇİLMİŞLER HAD BİLDİRECEK DEĞİL, EL VERECEKTİR”
Açıklamada, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek’in, tüm sağlık kurumu yöneticilerini arayarak personele eyleme katılım izni verilmemesi yönünde baskı yaptığı da kamuoyuyla paylaşıldı. Grevin yasal olarak engellenmesi nedeniyle sendikanın basın açıklaması yapma yolunu seçtiği belirtildi.

“Seçilmişlerin görevi had bildirmek değil, el vermektir. Bu sistem halkın sağlığını değil, siyasi iradeyi koruyor.”

Tıp-İş’in talepleri:
– Tüm siyasi ve keyfi görevlendirmeler derhal iptal edilsin.
– Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne başhekim atansın.
– Kadrolar bilimsel veriler ışığında, ülkenin gerçek ihtiyaçlarına göre planlansın.
– Temel Sağlık Hizmetleri Yasası güncellenerek etkin hale getirilsin.
– Hekimlerin verimliliğini ve çalışma huzurunu bozan uygulamalara son verilsin.

Eylem, “Bu düzene artık dur deme vakti gelmiştir!” çağrısıyla sona erdi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }