KTOEÖS: Hazırsanız başlıyoruz!
Başörtüsü dayatmasına karşı mücadelede yeni aşama: KTOEÖS yol haritasını açıklıyor!
KTOEÖS: Hazırsanız başlıyoruz!
Başörtüsü dayatmasına karşı mücadelede yeni aşama: KTOEÖS yol haritasını açıklıyor!
Bugün Kıbrıs
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), hükümetin başörtüsü tüzüğündeki ısrarcı tutumuna karşı sürdürdüğü mücadelenin yeni aşamasına geçiyor. Sendika, izlenecek yol haritasını kamuoyuyla paylaşmak üzere 11 Nisan Cuma günü saat 12.00’de KTOEÖS’te basın toplantısı düzenleyecek.
“Hazırsanız Başlıyoruz!” başlığıyla yayımlanan çağrıda, “Gericiliğe geçit yok! Dayatmaları kabul etmiyoruz. Bilimsel, özgür ve laik eğitim tartışmaya açık değildir” ifadeleriyle, hükümete net bir mesaj verildi.
Daha önce düzenlenen çok sayıda eylem, yürüyüş ve açıklamayla toplum, laik eğitimi hedef alan düzenlemelere karşı kararlılığını ortaya koymuştu. Cuma günü gerçekleştirilecek basın toplantısında, sendikanın önümüzdeki döneme ilişkin tavır ve eylem planı detaylarıyla kamuoyuna duyurulacak.
Sendika, tüm üyelerini ve toplumu bu sürece destek vermeye ve laik eğitime sahip çıkmaya çağırıyor.