“Bu politikalar sadece bizim değil, sizin de iflasınızdır!”

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Ardıç, hükümete sert uyarıda bulundu: “Elektriğe yapılan yüzde 11’lik zam ne yenilir ne yutulur. Devlet, enflasyonun başlıca sebebi haline gelmiştir.”

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Mehmet Ali Ardıç, elektriğe yapılan yüzde 11 oranındaki zamma karşı çıkarak hükümete sert eleştiriler yöneltti. Ardıç, artışın hem üretimi hem de hane tüketimini doğrudan etkilediğini belirterek, “Bu zam ne yenilir ne de yutulur.” dedi.

“Elektrik, üretimin temel girdisi; tüketimde ise kimsenin vazgeçemeyeceği bir ihtiyaç. Bu ortamda yüzde 11 zam kabul edilemez.”

“ENFLASYONA BİLE BİLE POMPALAMA YAPILIYOR”
Ardıç, elektrik zammının enflasyona yüzde 2.5 ila yüzde 3 arasında doğrudan etkisi olduğunu vurgulayarak, hükümetin kendi açıklarını kapatmak için halkı ezdiğini söyledi:

“Devlet, kendi eliyle enflasyonu pompalıyor. Bu, çaresizliğin açık ilanıdır.”

“TL’NİN ERİMESİYLE BİRLİKTE FELAKETE SÜRÜKLENİYORUZ”
Türk Lirası’nın sürekli değer kaybetmesinin enflasyona bire bir yansıdığını belirten Ardıç, hayat pahalılığının yüzde 5 seviyelerine ulaşmasının an meselesi olduğunu ifade etti:

“Geçen ay yüzde 4’ün üzerinde olan hayat pahalılığı, önümüzdeki dönemde aylık yüzde 5’i zorlamaya başlayacak. Bunu görmek için kâhin olmaya gerek yok.”

“İŞSİZLİK ARTACAK, İŞLETMELERİN KANI ÇEKİLECEK”
Zamlardan en çok etkilenecek kesimin yine esnaf ve emekçi olduğunu vurgulayan KTEZO Başkanı, hükümetin adeta kendi eliyle işsizliği artırdığını savundu:

“Pahalılıktan dolayı cirolar düşecek, işletmelerin kanı çekilecek. İşsizlik büyüyecek. Üstelik tüm bunlar devletin eliyle olacak.”

“DEVLET, ENFLASYONUN BAŞ MİMARI HALİNE GELDİ”

“Sorun çok açıktır! Devlet, hükümet enflasyonun en büyük sebeplerinden biri haline gelmiştir. Kendi hesapsız, adaletsiz harcamalarını karşılayamayınca zam üstüne zam yapıyor, bütçe açığını büyüttükçe halkın boğazına sarılıyor.”

“MAAŞ ARTIŞI ARTIK ÇÖZÜM DEĞİL, ZAM OYUNUNA DÖNDÜ”
KTEZO, maaş artışlarının da bu düzen içinde anlamını yitirdiğini belirterek, artışların gerçek alım gücünü korumadığına dikkat çekti:

“Maaş artışı çözüm olmaktan çıktı, bir zam oyununa dönüştü. Devlet giderlerini kısmadıkça, kaynakları doğru kullanmadıkça ne alım gücü artar ne de işletmeler ayakta kalabilir.”

“BOYNU ALTINDA KALAN KOPSUN” EKONOMİ POLİTİKASI”
Hükümetin uyguladığı ekonomi politikasını, “Boynu altında kalanın kopsun” anlayışı olarak niteleyen Ardıç, sessiz kalanlara da çağrı yaptı:

“Bugün zamlara karşı çıkmayanların, zamları kader sayanların yarın söyleyecek sözü olamaz. Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz: Bu politikalar sadece bizim değil, sizin de iflasınızdır!”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }