UBP, Ersin Tatar’ı destekleme kararı aldı: “Milli siyasetin devamı için bu seçimi mutlaka kazanmalıyız”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi, Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar’ın katılımıyla toplandı. Tatar’ın Ekim 2025’te gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olarak yarışacağı açıklanırken, UBP'nin kendisini destekleme kararı aldığı duyuruldu.

Bugün Kıbrıs

UBP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) saat 15.30’da toplanırken, ardından yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısında Ersin Tatar, partililere uzun ve coşkulu bir konuşma yaptı. Toplantıya Ali Pilli, Hasan Taçoy, İzlem Gürçağ Altuğra ve Hasan Küçük gibi bazı muhalif vekillerin katılmaması ise dikkat çekti.

Toplantıda konuşan UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, şu açıklamayı yaptı:

“Yaşanan gelişmeleri Parti Meclisi gündemine taşıdık. Ayrıca, bağımsız aday olacak olan Sayın Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde desteklenmesine karar verdik.”

TATAR: “BU MEMLEKETİN KADERİYLE OYNUYORUZ, GERİYE DÖNME LÜKSÜMÜZ YOK”
Konuşmasında Türkiye ile kurulan ilişkilere vurgu yapan Ersin Tatar, yürüttüğü siyasetle “federasyon defterini kapattıklarını” iddia etti:

“İlk kez 4,5 yıl önce Cenevre’de sunduğumuz egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüye dayalı siyaseti Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her platformda dile getirmiştir. Artık federasyon defteri kapanmıştır. Biz bu seçimi kazanmazsak, saat dört buçuk yıl değil, dört buçuk gün bile değil, dört buçuk dakika geriye döneriz ve bu millet çok büyük bir kayba uğrar.”

Tatar, konuşmasında yalnızca seçim değil, tarihî bir dönemeçte olunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu seçim sadece bir Cumhurbaşkanlığı seçimi değildir. Bu seçim, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız geleceğine sahip çıkma seçimidir. Türk Devletleri Teşkilatı’nda KKTC’yi bir liman, bir kapı, bir kardeş devlet olarak kabul ettirme mücadelesidir. Egemenliğimizin tanınması için gecemi gündüzüme kattım. Artık geri dönüş yoktur.”

“BİZİM YOLUMUZ TÜRKİYE’NİN YANIDIR”
Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde zaman zaman duygusallaşan ve hamaset dozunu artıran Tatar, Türkiye’nin KKTC’ye yaptığı destekleri “tarihin en büyük yatırımı” olarak niteledi:

“Pandemiye, depremlere, savaşlara, ambargolara rağmen Türkiye’den 21 milyar dolarlık destek alındı. Bu destek, Türk milletinin KKTC’ye inancının ve bağının göstergesidir. Avrupa’nın çifte standardına, Rum’un dayatmalarına karşı bizim yolumuz nettir: Anavatan Türkiye’nin yanındayız!”

“BU MİLLETİN VARLIĞI TÜRK DÜNYASINA UMUTTUR”
Tatar, “Kıbrıs Türk halkının kaderinin yalnız Kıbrıs’la sınırlı olmadığını” belirterek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk ve İslam dünyası için stratejik bir varlık olduğunu öne sürdü:

“Bu devlet, sadece bu adadaki Türklerin değil, tüm Türk milletinin onurudur. Doğu Akdeniz’de, Mavi Vatan’da, Türk’ün hakkını korumak için buradayız. Tek kimlikli, tek vatandaşlıklı, Rum’un egemen olduğu bir yapı bize hayır getirmez. Egemen eşit iki devlet dışında bir çözüm artık bu halkın gündeminde değildir.”

“MEYDANI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ”
UBP’lilere seslenen Tatar, seçim kampanyasında aktif mücadele çağrısı yaptı:

“Meydanı boş bırakmayacağız. Köy köy, kahve kahve, ekran ekran bu mücadeleyi anlatacağız. Sosyal medyada, sokakta, her yerde sesimiz duyulacak. Çünkü karşı cephe, halkın aklını karıştırmak için hazırda bekliyor. Bizim görevimiz bu milleti aldatmalarına izin vermemektir.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

array(4) { ["reklam_linki"]=> string(31) "https://guvensigortakibris.com/" ["reklam_gorseli"]=> string(63) "https://bugunkibris.com/wp-content/uploads/2024/11/mavi-gif.gif" ["hangi_pragraflar_arasina_geldin"]=> string(1) "3" ["reklami_yayinla"]=> bool(true) }