Kuzey Kıbrıs’ta ekonomik kriz: 11 örgüt gümrük boykotu ile uyardı!

Kuzey Kıbrıs'ta Ticaret Odası öncülüğünde 11 ekonomik örgüt, rekabet güçlerinin azaldığını vurgulayarak Lefkoşa, Mağusa ve Girne gümrüklerinde "gümrükten mal çekmeme" eylemi gerçekleştirdi.

Bugün Kıbrıs

Kuzey Kıbrıs’ta 11 ekonomik örgüt, rekabet güçlerinin azaldığını vurgulayarak Lefkoşa, Mağusa ve Girne gümrüklerinde “gümrükten mal çekmeme” eylemi gerçekleştirerek basın açıklaması yaptı. Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve diğer örgütlerin ortak açıklamasında, “Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan pahalılık geleceğimiz için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır” denildi.

KTTO Başkanı Turgay Deniz, Lefkoşa’daki açıklamasında, pahalılığın hayatı yaşanmaz ve işletmeleri çalışamaz hale getirdiğini belirtti. Deniz, pahalılıkla mücadelede ciddi reformların gerektiğini vurguladı ve hükümeti acil tedbirler almaya çağırdı.

Deniz, temel ihtiyaçların fiyatlarının sübvanse edilmesi ve kamu tasarrufunun önemine değindi. “Rekabet gücümüzü yeniden kazanmak zorundayız” diyen Deniz, eylemin bir uyarı niteliğinde olduğunu ve gerekli adımlar atılmazsa daha ileri eylemler yapabileceklerini belirtti.

Örgütler, hükümeti pahalılıkla mücadelede öncülük yapmaya davet etti ve bu mücadeleyi halktan aldıkları güçle başarıya ulaştıracaklarına inandıklarını ifade etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****