Kıbrıs Türk Sigorta Acenteleri Birliği, Meclis ve Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı

Kıbrıs Türk Sigorta Acenteleri Birliği Derneği, Sigorta Hizmetleri (Düzenleme ve Denetim) Yasası’ndaki değişikliklerin sektörü olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle Cumhuriyet Meclisi ve Maliye Bakanlığı önünde protesto gerçekleştirdi.

Bugün Kıbrıs

Eylemciler, “Sigorta Acenteliği Mesleğini Yok Ettirmeyeceğiz” yazılı pankartlar açarak düdük çalıp alkış tuttu. Beyaz balonlar taşıyan grup, yasa tasarısının mevcut haliyle geçmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Dernek Başkanı Sermet Benli, meclis önünde yaptığı konuşmada, mesleklerini ve geleceklerini savunmak için bir araya geldiklerini söyledi. KKTC’deki sigorta acentelerini temsil eden tek kuruluş olduklarını vurgulayan Benli, “Kuruluş amacımız, mesleğimizi geliştirmek ve haksızlıklara karşı mücadele etmektir,” dedi.

Benli, yasa tasarısının, sigorta acentelerinin işlevselliğini zayıflatacağını ve sektörü sigorta şirketlerinin tekeline bırakacağını iddia etti. “Tasarı, mesleğimizin sürdürülebilirliğini ciddi şekilde zayıflatıyor,” diyen Benli, acentelerin sistemin dışına itilmek istendiğini ifade etti.

EYLEMCİLER MALİYE BAKANLIĞI’NA YÜRÜDÜ
Cumhuriyet Meclisi önündeki eylemin ardından grup, Maliye Bakanlığı’na yürüdü. Burada da bir basın açıklaması yapan Benli, sağladıkları istihdam gücüyle ekonominin önemli bir parçası olduklarını belirtti. Maliye Bakanlığı’nın sigorta şirketleri ile acenteler arasında eşit ve adil bir yapı kurması gerektiğini söyledi.

Benli, sürece dahil edildiklerini ancak taleplerinin dikkate alınmadığını ifade ederek, “Sigorta acentelerinin varlığını tehdit eden yasa tasarısına karşıyız,” dedi. Gelecekte benzer durumlar yaşanırsa daha büyük tepkiler vereceklerini belirtti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****