Alkollü mama faciasında bebek ölümü I 5 hemşire ‘ihmalkarlıkla ölüme sebebiyet vermekle’ suçlanıyor

Savcı, ihmalkârlıkla ölüme sebebiyet verme suçundan 3 gün tutukluluk talep etti ve avukatlar bu talebe itiraz etmedi. Zanlı avukatlarından biri, alkol şişesinin üzerinde açıkça "alkol" yazıp yazmadığını sorguladı ve polis, şişenin üzerinde bu ifadenin bulunduğunu doğruladı.

Bugün Kıbrıs/Emine Yüksel

Lefkoşa Pandemi Hastanesinin yeni doğan bölümünde yaşanan trajik olayda, alkollü mama nedeniyle bir bebek hayatını kaybetti. İhmalkârlıkla ölüme sebebiyet vermek suçuyla yargılanan K.Y, Ç.Ş, G.K, A.D ve M.A isimli 5 hemşire Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkeme, zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk kararı verdi.

Tahkikat memuru, olayla ilgili detayları paylaşırken, 5 sağlık çalışanından 4’ünün olay anında vardiyada, 1’inin ise farklı vardiyada olduğu belirtildi. Yoğun bakım servisinde kullanılan alkolün muhafaza şartları hakkında tanık beyanlarının bulunduğu ve olayın aydınlatılması için kamera kayıtlarının inceleneceği bildirildi.

Savcı, ihmalkârlıkla ölüme sebebiyet verme suçundan 3 gün tutukluluk talep etti ve avukatlar bu talebe itiraz etmedi. Zanlı avukatlarından biri, alkol şişesinin üzerinde açıkça “alkol” yazıp yazmadığını sorguladı ve polis, şişenin üzerinde bu ifadenin bulunduğunu doğruladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****