Dervişoğlu’ndan Bahçeli’ye ‘urgan’lı yanıt: “Cesedimizi çiğnemeden bu Meclis’e giremez”

İYİP Genel Başkanı Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında Devlet Bahçeli'ye kürsüden "urgan" fırlattı. Öcalan için "Cesedimizi çiğnemeden bu Meclis'e giremez" dedi.

Türkiye’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a “örgütünü feshetme, ardından da Meclis’te DEM Parti grup toplantısına katılıp terörün bittiğini ilan etme” çağrısı yapmasının yankıları sürüyor.

Bugün partisinin grup toplantısında konuşan İYİP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Bahçeli’ye sert tepki gösterdi. “Sözde bir işgal tehdidiyle aklımızla alay ediliyor” diyen Dervişoğlu, “Cesedimizi çiğnemeden bu Meclis’e giremez” ifadelerini kullandı.
‘Bu milletin vefasını astınız’

2007’de o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Öcalan’ı asamadın” sözlerine bir mitingde yanıt veren Bahçeli’nin “Astırmadılar, engel oldular. Sen niye asmıyorsun? Oğluna gemi alacak kadar paran var, asacak kadar ip mi bulamıyorsun?” diyerek ip atmasına gönderme yapan Dervişoğlu kürsüden urgan fırlattı. Bahçeli’ye, “Siz bu milletin vefasını astınız. Ondan sonra çıkıp diyorsunuz millattır o zaman hatırası olsun, al şimdi bu ipi başının ucuna as” dedi.

Müsavat Dervişoğlu şöyle konuştu:

“AK Parti- MHP-CHP-DEM partilerinin lider ve yönetici kadroları eliyle gayrı-milli mutabakat cephesi ilan edilmiştir. Normalleşme çağrılarıyla başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu niteliklerini ahlaksızca sorgulama cüretiyle devam eden süreç dün itibariyle yanına İmralı ve Kandil katillerini de alarak, Büyük Türk milletinin varlığına açıkça savaş ilan etmiştir.

Organize darbe ile tamamen nefessiz bırakılabileceğimiz bir sürecin içerisine girmiş bulunuyoruz. Tayyip Erdoğan’ı bir kere daha cumhurbaşkanlığına aday yapmak uğruna inandığımız değerlerden vazgeçip ihanete el uzatmak düşüklüğüne katlanamayız.

Akıllarını ve izanlarını öylesine yitirmişlerdir ki, elli bin insanımızın katilini, on binlerce Türk ve Kürt anasının dinmeyen gözyaşlarının asli failini, Türk Devletini bölme planlarının baş taşeronunu, yani, İmralı canisi bölücübaşını, Gazi Meclise davet edecek kadar delirmişlerdir.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “El yükseltiyorum” açıklamasına da yanıt veren Dervişoğlu “Türkiye kumar masası mı” diye konuştu. Dervişoğlu şunları söyledi:

“Burası, Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclisi, burası, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yer, burası, Milli Egemenliğin yegane tecelligahı. Bizim cesetlerimizi çiğnemeden o canibaşı bu Meclis’e giremez.

Geçmişte olduğu gibi, senaryo aynı kalemden, replikler aynı sestendir. Siyaset bezirganları, normalleşme, yumuşama diye başlayan kirli politikalarına, milletin geçit vermeyeceğini anlayınca; gayrı-milli bir mutabakat paktı inşa etmişlerdir. Bu ihanetin bu gafletin bu delaletin izaha muhtaç yanı kalmamıştır. İYİ Parti olarak tavizsiz duruşumuz ortadadır.

Yarın değil, sonra değil, hemen şimdi; Türk milleti olarak ya istiklal ya izmihlal kararını vermeye mecburuz. Devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz açıklamalarının ve hepsinin uzattığı kirli ellerin adresi, Türk milletinin varlığı ve mahremidir. Kararım bellidir: O mukaddesi el sürdürtmeyeceğim, o mahremi kirlettirmeyeceğim.”

“BAHÇELİ O İPİ İSTEDİ, MAKAM ODASINA ASACAK”
Dervişoğlu’nun Meclis’ten attığı urgana Bahçeli’den yanıt geldi.

MHP’ye yakın Bengü Türk’te konuşan kanalın Genel Yayın Yönetmeni Ünal Kaya, Bahçeli’nin o ipi istediğini Genel Merkez’deki makam odasına asacağını söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****