72 kişinin öldüğü otelin avukatı: “Adıyaman’da deprem sanığı kalmadı, müvekkilim neden hala tutuklu?”

Avukat Fuat Göktaş, Ahmet ve Mehmet Fatih Bozkurt’un Adıyaman’da tutuklu kalan tek deprem sanığı olduğunu vurgulayarak adaletin sağlanmadığını savundu.

Bugün Kıbrıs/Emine Yüksel

72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Otel davasının dördüncü duruşması bir saat ara verilmesinin ardından otel sahipleri Ahmet Bozkurt ve Mehmet Fatih Bozkurt’un avukatı Fuat Göktaş savunması ile devam etti. Salonun güvenliğini sağlamak amacıyla sanık avukatlar ile izleyiciler arasına polis kordonu oluşturuldu.

Avukat Fuat Göktaş, İsias Otel’in yan binaların etkisiyle yıkıldığını ve bu iddianın savcılık tutanaklarında yer almasına rağmen yeterince araştırılmadığını ileri sürdü. Savcılığın taraflı bir tercih yaptığını iddia eden Göktaş, “İnşaat başladığında 1.5 yaşında olan Efe’yi çıkarmamız 1.5 senemizi aldı” şeklinde konuştu.

Göktaş, Mehmet Fatih Bozkurt’un inşaatla ilgili bir sorumluluğu olmadığını, sadece işletme adı altında yer aldığını belirtti. Ayrıca, Mehmet Fatih’in otelde müdür olarak görev yaptığını ve bunu hiçbir zaman saklamadıklarını ifade etti.

Ahmet Bozkurt’un otelle ilgili tüm kararları aldığını ve çatı katını kendisinin yaptığını söyleyen avukat, Gazi Üniversitesi’nin raporunda çatı katının yıkılmaya sebebiyet vermediğinin anlaşıldığını belirtti. “Bu durumda müvekkilim neden hala tutuklu?” diye soran Göktaş, Ahmet ve Mehmet Fatih Bozkurt’un Adıyaman’da tutuklu kalan tek deprem sanığı olduğunu vurgulayarak adaletin sağlanmadığını savundu.

Kamu görevlilerinin dosyasının bu davayla birleştirilmesinin davayı uzatacağını belirten sanıkların avukatı, “Benim müvekkillerim haksız yere tutuklu kalmaya devam edecek. Böyle bir düşünceniz varsa ya da yoksa bile müvekkillerimin derhal tahliye edilmesini istiyorum” dedi.

Mahkemeye ara verildi. Ara kararlar 14.45’te açıklanacak…

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****