Demetriou: “Kıbrıs için tek çözüm iki bölgeli iki toplumlu federasyon”

Güney Kıbrıs Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Demetriou, müzakerelerin, siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon temelinde yapılmasının zaruri olduğunu belirtti.

Bugün Kıbrıs

Güney Kıbrıs Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Demetriou, Kıbrıs sorununun çözümü için iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyonun tek kabul edilebilir yol olduğunu belirtti. CNA’in haberine göre Demetriou, Limasol Piskoposluğu’nda düzenlenen EOKA ’55-’59 anma töreninde yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in bu yöndeki çabalarını desteklediğini vurguladı.

Zor siyasi koşullara rağmen BM Genel Sekreteri’nin girişimlerinin önemine dikkat çeken Demetriou, Yunanistan, Türkiye ve Birleşik Krallık’ın katılımıyla yapılacak gayrı resmi toplantıların genişletilmesinin kritik olduğunu ifade etti. Müzakerelerin, siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon temelinde yapılmasının zaruri olduğunu belirtti.

Kıbrıs’ın 1974’ten beri bölünmüş durumda olduğunu hatırlatan Demetriou, geçmişteki müzakere turlarının sonuçsuz kaldığını ancak diyalog masasına geri dönmenin tek yol olduğunu söyledi. Ayrıca, Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de güvenlik ve istikrarın direği olabileceğini vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****