Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanlığına seçildiği ilan edildi, muhalefet işaretli oylara itiraz etti

Ziya Öztürkler, 3’ü işaretli 26 kabul ve 23 ret oyu ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı seçildi. Ancak muhalefet, işaretli oy pusulaları nedeniyle 3 oyun geçersiz sayılması gerektiğini belirterek itiraz etti. Meclis'e 10 dakika ara verildi.

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyet Meclisi’nde yapılan 15. tur oylamanın ardından Ziya Öztürkler, 26 kabul ve 23 ret oyu ile Meclis Başkanı seçildiği ilan edildi. Ancak oylama sonuçlarına, muhalefetten gelen itirazlar damga vurdu. Muhalefet milletvekilleri, oy pusulalarından 3’ünde birden fazla mühür olduğunu belirterek, bu oyların geçersiz sayılması gerektiğini belirtti.

Birden fazla mühür bulunan pusulaların işaret amaçlı kullanıldığına dikkat çeken muhalefet vekilleri, halkın seçimlerde çift mühürle işaretlenmiş oylarının geçersiz sayıldığına vurgu yaparak, “Halka yasak olan, milletvekiline serbest mi?” diye sordu. Bu itirazlarla birlikte, seçim sürecindeki tartışmalar yeniden alevlendi.

Bugün Kıbrıs’a ulaşan işaretli oy pusulaları şöyle:

Meclis’te yaşanan bu gelişmelerin ardından oturuma 10 dakika ara verildi. Aranın ardından Meclis’te, Meclis Başkan Yardımcılığı için oylamanın yapılması bekleniyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****