Kudret Özersay: “UBP milletvekilleri verdikleri oyun fotoğrafını çekip göstereceklermiş!”

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Ünal Üstel'in meclis başkanlığı seçimini tekrar gerçekleştirememesi durumunda istifasının kaçınılmaz olacağını iddia etti. Özersay, “Ünal bey, meclis başkanını yine seçtiremezse artık istifası kaçınılmaz olur. Üstelik bu durumda UBP milletvekillerinin, seçim yerine ‘yeni abi’ formülüne yönelmeleri çok daha muhtemeldir” dedi.

Bugün Kıbrıs

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Ulusal Birlik Partisi (UBP) içerisindeki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Özersay, UBP’li bazı milletvekillerinin, oylarının fotoğrafını çekmeleri yönünde baskı gördüklerini belirtti ve bunun milletvekillerinin özgür iradelerine müdahale olduğunu vurguladı.

“BAZI UBP MİLLETVEKİLLERİ CİDDİ ŞEKİLDE TEPKİLİ”
Kudret Özersay, “Dün UBP içi toplantıda Ünal bey, ‘verdiğiniz oyun fotoğrafını çekeceksiniz ve bize göstereceksiniz’ demiş. Bazı milletvekilleri ise tepki gösterip ‘Biz çocuk değiliz, bunu yapmayı kabul etmiyorum’ demiş. Bir kere bunu yapmaya kalkışmak hukuksuzluktur, milletvekillerinin oy verirken özgür olması gereken iradelerine müdahaledir” ifadelerini kullandı. Özersay, mecliste yapılacak başkanlık seçiminde milletvekillerinin özgür iradeleriyle oy kullanmaları gerektiğini belirterek, “Bu sabah Meclis içinde bu seçim yapılacaksa milletvekilleri içeriye telefon veya benzeri cihazlar sokmamalıdır!” diye ekledi.

“BU DEFA DA OLMAZSA ERKEN SEÇİM DEĞİL, ÜNAL BEYİN İSTİFASIYLA YENİ BİR ‘ABİ’ GÜNDEMDE”
Özersay, Ünal Üstel’in meclis başkanlığı seçimini tekrar gerçekleştirememesi durumunda istifasının kaçınılmaz olacağını iddia etti. Özersay, “Ünal bey, meclis başkanını yine seçtiremezse artık istifası kaçınılmaz olur. Üstelik bu durumda UBP milletvekillerinin, seçim yerine ‘yeni abi’ formülüne yönelmeleri çok daha muhtemeldir” dedi.

“ERKEN SEÇİM İRADESİ SADECE ÜNAL BEYİN ELİNDE DEĞİL”
Özersay, Ünal Üstel’in erken seçim çağrısı yapabileceğini ancak bunun yeterli olmadığını belirtti: “Pek çok kişi bu durumda Ünal beyin kürsüye çıkıp ‘Hodri meydan buyurun erken seçime’ diyeceğini düşünüyor ki zaten kendisi de bu blöfü kendi milletvekillerine karşı kullanıyor. Oysa ülkeyi erken seçime götürecek olan sadece Ünal beyin iradesi değildir. Erken seçim kararı alınması için ne Ünal beyin sözleri yeterlidir ne de ana muhalefet CTP’nin erken seçim teklifi vermesi.”

Özersay, UBP milletvekilleri ve bazı muhalefet üyelerinin erken seçime sıcak bakmadıklarını ve meclis içerisinde erken seçime karşı büyük bir koalisyon bulunduğunu da belirtti. Türkiye’nin de erken seçim konusunda olumlu yaklaşmadığını hatırlatan Özersay, bu nedenle Ünal Üstel’in istifası sonrası yeni bir hükümet kurma senaryosunun şaşırtıcı olmayacağını vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****