KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş: “Diyaloğun derinleşmesi güveni yeniden inşa edecek”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, BM himayesinde başlayan diyalog sürecini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Maviş, yeni geçiş noktalarının açılmasının ve diyaloğun derinleşmesinin iki toplum arasındaki güvenin yeniden inşasında önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorununa yönelik açıklamalarını ve liderlerin BM himayesinde gayri resmi olarak bir araya gelme kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Maviş, bu diyaloğun derinleşmesi ve yeni geçiş noktalarının açılmasının, iki toplum arasındaki güvenin yeniden inşa edilmesi için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

“ADİL VE KALICI BİR ÇÖZÜM MÜMKÜN”
KTÖS olarak, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözümün mümkün olduğuna inandıklarını ifade eden Maviş, Birleşmiş Milletler’in kararlı desteği ve uluslararası toplulukla birlikte bu süreçte ilerleme kaydedilebileceğine dikkat çekti.

“DİYALOG SÜRECİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Maviş, KTÖS’ün iki toplumun ortak bir gelecekte barış ve eşitlik içinde yaşayabileceği bir Kıbrıs için çözüm çabalarına desteğini sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, başlayan diyalog sürecinin de takipçisi olacaklarını ifade etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****