Harmancı: “Kındırılan her kapı, içeriye giren bir umut ışığıdır”

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, liderler yemeği sonrası yaptığı açıklamada, yeni geçiş kapılarının görüşülmesinin başkent Lefkoşa için önemli bir gelişme olduğunu belirterek, diyaloğun Kıbrıs sorununun çözümünde kritik rol oynadığını vurguladı.

Bugün Kıbrıs

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in himayesinde gerçekleşen liderler yemeği sonrası açıklamalarda bulundu. Harmancı, liderler arasında Kıbrıs sorununun çözümü için atılan adımların olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı.

DİYALOG VE GEÇİŞ KAPILARI ÜZERİNDEKİ GELİŞMELER
Harmancı, diyaloğun önemine dikkat çekerek, “Bizim için her kındırılan kapı, içeriye giren bir umut ışığı olur. Kapıyı açmak için diyalog gerekmekteydi, onun için de ufak da olsa bir açıklık dahi önemli” ifadelerini kullandı. Özellikle yeni geçiş kapılarının görüşülmesinin, geçişlerde yükü ağırlaşan Lefkoşa için büyük bir gelişme olduğunu belirten Harmancı, bu konuda proaktif bir tutum sergileyeceklerini söyledi.

DİYALOGTAKİ İLERLEME UMUT VAAD EDİYOR
Harmancı, taraflar arasındaki diyaloğun mevcut pozisyonlara kıyasla çok daha olumlu bir yönde ilerleme potansiyeli taşıdığını ifade etti. Harmancı, “Güzel günlerin ilk günaydını ol” diyerek sözlerini tamamladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****