Üstel: “Ülke yangın yeriyken seçimin zamanı değil”

Başbakanlıktaki Ünal Üstel, Meclis Başkanı Zorlu Töre'nin sağlık sorunları nedeniyle Meclis'e gelemediği kaydetti, CTP'nin Meclisi açması gerektiğini ancak bunu yapmadığını belirtti. Üstel, CTP'nin sunduğu önerge ile ilgili de, “Erken seçimi düşünmüyoruz ama seçimden de korkmuyoruz” dedi.

Bugün Kıbrıs

Başbakanlıktaki Ünal Üstel, Meclis’teki krizle ilgili yaptığı açıklamada ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne yüklendi. Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin rahatsızlığından dolayı oturumu açamadığını söyleyen Üstel, bu durumda Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe’nin Meclisi açması gerektiğini ancak bunu yapmadığını belirtti.

UBP adayının Kutlu Evren olduğunu, UBP’nin içindeki sorunları çözdüğünü ve 26 vekille Meclis’te hazır olduklarını söyleyen Üstel, “gündemimizde erken seçim değil, halkın sorunları ve ekonomi var” dedi. Üstel, “Bir an önce meclisi açıp, başkan ve yardımcısını seçip, çalışmalara başlamak istiyoruz” şeklinde konuştu. Evren’in ilk turda 26 ret oyu almasının adaylığın önünde engel olup olmadığı sorusuna ise, “Hiçbir sorun yoktur. Adayımız Kutlu Evren’dir. Bu kez seçilecek, biz kendi problemlerimizi çözdük” yanıtını verdi.

CTP’nin erken seçim çağrısıyla ilgili de Üstel, “Bizim önceliğimiz halkımızın rahatlığıdır, refahıdır. Ülke yangın yeriyken, yanı başımızda savaş devam ederken, bu kadar sorun varken seçimi düşünmüyoruz ama seçimden de korkmuyoruz” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ HALKIMIZ VE SORUNLARDIR”
Bu vakte kadar da meclisin açılmadığını belirten Üstel, rahatsızlığı ilerleyen Töre’nin hastaneye yatırıldığını ancak meclis başkan yardımcısının yine de oturumu açmadığını belirtti.

“Önceliğimiz halkımız ve sorunlardır” diyen Üstel, bu amaçla meclis başkanını hızlı bir şekilde seçip halka hizmete devam etmek istediklerini anlattı.

Bölgede savaşların yaşandığını, Rumlar’ın da KKTC’ye ekonomik anlamda ve turizm ile inşaat sektöründe zorluklar yaratmaya çalıştığına işaret eden Üstel, “Krizleri halkımız için, ülkemiz için uzlaşıyla çözmek istiyoruz” dedi.

Seçimden, bugüne kadar hiç bir zaman kaçmadıklarını ancak gününün bugün olmadığını, seçim zamanı olmadığını ifade eden Üstel, zamanın çalışma zamanı, halkı, ekonomiyi daha da iyiye götürme zamanı olduğunu belirtti.

CTP’nin meclisi bir an önce açmasını istediklerini, çünkü çalışmalara başlamak istediklerini belirten Üstel, yasal olarak 10 günü tamamlamadan başkanı seçmek istediklerini söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****