CTP Genel Sekreteri Akansoy: “Meclis halkındır ve bu çürümüşlüğe son vereceğiz”

"Tavrımız net. Değişim kaçınılmazdır. Meclisteyiz. Meclis halkındır. Sonuna kadar da aldığımız kararları hayata geçirmeye, topluma sorumluluğumuzu yerine getirmeye kararlıyız. Bu rezilliğe, çürümüşlüğe son vereceğiz: Başka yolu yok."

Bugün Kıbrıs

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, erken seçim taleplerini bir kez daha yineleyerek mevcut hükümetin halktan kopuk ve vizyonsuz olduğunu vurguladı. Akansoy, mevcut yönetimin ekonomik ve sosyal sorunlara kayıtsız kalmasının toplumda çaresizlik duygusunu artırdığını belirtti. Halkın iradesiyle değişimin zorunlu olduğunu dile getiren Akansoy, “Meclis halkındır ve bu çürümüşlüğe son vereceğiz” dedi.

Akansoy şunları paylaştı:
“CTP olarak erken seçim talebimizi uzun süredir ifade etmekteyiz. Neden erken seçim ?
Ülkemizde ekonomik, sosyal sorunlar her geçen gün artarken, bunlara kayıtsız kalan ve günlük açıklamalarla durumu idare edip, toplumda çaresizlik duygusunu hakim kılan bir anlayışla karşı karşıyayız.

Atanmış gayrı meşru bir hükümet olarak, halkın beklentileri çözmek yerine kayıtsızlığı, vizyonsuzluğu öne çıkardılar.
Tarihimizde görülmedik olaylar zinciri, insanımızı toplum yönetiminden de değişim ve dönüşümün yegane aracı olan siyasetten de soğuttu.
İcazetini halktan almayan, halka hesap vermeyen, halka karşı sorumluluk duymayanların Kıbrıslı Türklere vereceği hiçbir şey olamaz.
Demokrasiyi katleden “zihniyet”, herkesi idare edeceğini sanarak yol almaya çalışarak bugünlere geldi.
Şu anda toplumun tüm kesimleri çok ciddi sıkıntılar içerisinde.

Gidişattan memnun olan ve bu hükümetin devam etmesini isteyenlerin kaldığını düşünmüyorum. Varsa da çok küçük bir azınlık.
Tavrımız net. Dünden bugüne Mecliste yaşananlar, değişimi zorunlu kılıyor. Değişim kaçınılmazdır.
Meclisteyiz. Meclis halkındır. Sonuna kadar da aldığımız kararları hayata geçirmeye, topluma sorumluluğumuzu yerine getirmeye kararlıyız. Bu rezilliğe, çürümüşlüğe son vereceğiz: Başka yolu yok.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****